ΣΥΡΙΖΑ: Προ των πυλών μεγάλη σύγκρουση – Οι «μουσαφίρηδες» ζητούν «κεφάλια»


Τα «κεφάλια» ιστορικών στελεχών, τα οποία και δεν ευθυγραμμίζονται με τη λαϊκίστικη ρητορική και τη δεξιά «στροφή» του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν οι «μουσαφίρηδες» του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, πυροδοτώντας νέο γύρο εσωκομματικής έντασης, παραμονή των ευρωεκλογών.

Είναι σαφές από τις προηγούμενες ημέρες πως υπάρχουν πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία αδυνατούν να υπερασπιστούν δημόσια αρκετά από εκείνα που έχει υποστηρίξει ο πρόεδρος τους κατά τη διάρκεια της περιοδείας του, στην Ήπειρο.

Δεν είναι, άλλωστε, καθόλου εύκολο να υποστηρίξεις ότι υπάρχουν «υπουργοί που δολοφονούν παιδιά». Ούτε ότι ζητάς να σου αναθέσουν οι -όποιοι- εργαζόμενοι -εν προκειμένω οι υγειονομικοί του νοσοκομείου Πρέβεζας- να «ξεσκίζεις» την κυβέρνηση.

Αποστάσεις από τις δηλώσεις Κασσελάκη, πήραν ο Χρήστος Σπίρτζης και ο Γιώργος Βασιλειάδης με τα κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, να «αδειάζουν» για τα καλά τον αρχηγό τους, που αποφάσισε να εμφανιστεί με αυτή τη ρητορική, κατά την περιοδεία του στην Ήπειρο.

«Εγώ προσωπικά πολιτεύομαι με διαφορετικό τρόπο, προσπαθώ να αποφεύγω λεκτικές ακρότητες, δεν βοηθάνε τη Δημοκρατία», ανέφερε στο Action 24, ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Στο ίδιο κλίμα, αλλά χρησιμοποιώντας ακόμα πιο σκληρή γλώσσα, κινήθηκε και ο πρώην υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, μιλώντας στον Σκάι. «Όποιος έχει δημόσια θέση, πρέπει να είναι μετρημένος στον δημόσιο διάλογο γιατί αλλιώς εκπαιδεύουμε την κοινωνία σε μια λαϊκιστική κατεύθυνση που δεν αρμόζει», ανέφερε ο Χρήστος Σπίρτζης.

Φαίνεται, όμως, πως οι πιστοί «αυλικοί» της νέας τάξης πραγμάτων που έχει εγκατασταθεί στην Κουμουνδούρου, έχουν αλλάξει πια επίπεδο. Δεν τους αρκεί ο ρόλος του χειροκροτητή, ακόμα και των πλέον άστοχων δηλώσεων του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον, έχουν μετατραπεί σε «κυνηγοί κεφαλών» διαφωνούντων. Δηλαδή προσώπων που υπηρέτησαν το κόμμα και την κυβέρνηση της χώρα. Ένας εξ αυτών, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Θανάσης Οικονόμου, που αφού πρώτα ψήφισε το μνημόνιο του Γιώργου Παπανδρέου, μεταπήδησε στη ΔΗΜΑΡ, για να βρει εν τέλει «καταφύγιο» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Έκτοτε δεν κατάφερε να εκλεγεί ξανά και πουθενά, όμως, σήμερα, με την ιδιότητα του «φίλου Κασσελάκη» -και μέλους της Κεντρικής Επιτροπής, που δεν υφίσταται στην πραγματικότητα- απειλεί με προγραφές κορυφαία στελέχη και πρώην υπουργούς του Αλέξη Τσίπρα.

Μιλώντας στο One, είπε ότι οι κ. Σπίρτζης και Βασιλειάδης είναι «με ενάμισι πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ» και ότι «εκφράζουν προσωπικές πικρίες οι συγκεκριμένοι». «Δεν εκφράζουν το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ επειδή ήταν κάποτε υπουργοί ή γραμματείς. Ήταν κάποτε…», σημείωσε ο ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ.

«Σηκώθηκαν τα πόδια να χτυπήσουν το κεφάλι», σχολίασε στο Newsbomb.gr κορυφαίο στέλεχος της Κουμουνδούρου.

Ο Άρης ενοχλεί

Μέσα σε αυτό το κλίμα, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος πραγματοποίησε την πρώτη του δημόσια τοποθέτηση, ως συνεργάτης του Στέφανου Κασσελάκη, μιλώντας χθες στον Σκάι.

Και αμέσως φρόντισε να κάνει ιδιαίτερη εντύπωση, καθώς βρέθηκε σε άλλη γραμμή από την εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Βούλα Κεχαγιά στο θέμα των υπουργών «που δολοφονούν παιδιά» – όπως πρόσφατα ισχυρίστηκε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Βούλα Κεχαγιά, ισχυρίστηκε ότι η τοποθέτηση Κασσελάκη «παρερμηνεύτηκε» – αν και δεν έδωσε ποτέ την πραγματική «ερμηνεία» των λεγομένων του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Αυτό που είπε ο κ. Κασσελάκης σημαίνει ότι κάποιος έχει παραμελήσει τα καθήκοντά του που δημιουργεί συνθήκες από τις οποίες έχουν χαθεί ζωές. Το “σκοτώνει” είναι μια φράση που σε έναν προφορικό λόγο τη λες για την αμέλεια ή και θετικά. Δεν έχετε ακούσει νέα παιδιά να λένε “αυτό το παγωτό σκοτώνει”;», ανέφερε ο Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Η διαφοροποίηση αυτή, δεν πέρασε απαρατήρητη από τα κορυφαία κομματικά στελέχη. Μάλιστα, ορισμένοι σημείωσαν μεταξύ αστείου και εκνευρισμού, ότι «εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος Τύπου» – κάτι που δείχνει τη βαθιά ενόχληση που προκάλεσε στην Κουμουνδούρου.

Οργή από Ζαχαριάδη

Απάντηση στους «μουσαφίρηδες» του ΣΥΡΙΖΑ, έδωσε ο Κώστας Ζαχαριάδης, μιλώντας στο Action24.

Το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας της αξιωματικής αντιπολίτευσης, διερωτώμενος αν ο Θανάσης Οικονόμου είναι στην Επιτροπή Δεοντολογίας, όπως και ο Βαγγέλης Αντώναρος.

«Θέλει μια προσοχή απέναντι στους ανθρώπους που βρήκες μέσα στο κόμμα» τόνισε ο κώστας Ζαχαριάδης, λέγοντας πως πρόκειται για «βαθύτατα προβληματική δήλωση» καλώντας τον Θανάση Οικονόμου να «ζητήσει συγγνώμη και να το διορθώσει».

Όσο για τον Άρη Σπηλιωτόπουλο, ήταν επίσης ιδιαίτερα καυστικός. «Δεν έχει θεσμικό ρόλο, δεν είναι στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ» αλλά ένας σύμβουλος επικοινωνίας με επαγγελματική σχέση.

«Από που και ως που», όπως είπε, τοποθετείται ο κ. Σπηλιωτόπουλος ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, για να προσθέσει πως «εγώ δεν έχω ακούσει φράση παγωτό να σκοτώνει».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ