Βασίλης Κικίλιας για Ράμα: «Είμαστε μια ελεύθερη χώρα, δεν θα απαγορέψουμε σε έναν ξένο ηγέτη να έρθει» – «Δεν νομίζω πως είναι θετικό ότι έρχεται στην Αθήνα»


Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας μίλησε για την κλιματική κρίση αλλά και για την επίσκεψη Ράμα στον τηλεοπτικό σταθμό Action 24.

«Είπε ο πρωθυπουργός ότι είναι άκαιρο, είπε ο υπουργός Εξωτερικών ότι είναι εκτός πλαισίου. Είμαστε μια ελεύθερη χώρα, δεν θα απαγορέψουμε σε έναν ξένο ηγέτη να έρθει», δήλωσε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας για την επίσκεψη Ράμα. Όταν ρωτήθηκε αν είναι καλό που έρχεται, απάντησε: «δεν νομίζω».

«Θα έχουμε πολύ δύσκολη αντιπυρική περίοδο φέτος με βάση τα στοιχεία επιστημόνων αλλά και με βάση όσα βλέπουμε στην καθημερινότητά μας… Είδατε τι έγινε στο Ντουμπάι, στη Βραζιλία», σημείωσε σε άλλο σημείο της τηλεοπτικής του εμφάνισης και πρόσθεσε πως γίνονται αντιπυρικές ζώνες σε μεγάλο βαθμό και οι πυροσβέστες είναι περισσότεροι από όσους είχαμε ποτέ».



«Ήμουν στην Πεντέλη, στην Πάτρα, στην Τρίπολη, και θα πηγαίνω όπου αλλού υπάρχει ανάγκη για καταδρομική επέμβαση για αυτά που νομοθετήσαμε και είναι υπερτοπικά, υπερκομματικά», σημείωσε ο κ. Κικίλιας.

Τι απαντά ο Έντι Ράμα στις αντιδράσεις για την επίσκεψή του – «Κατανοώ πλήρως τον Μητσοτάκη»

Όπως σημειώνει στην αρχή της ανάρτησής του, «είναι πολύ περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την προοπτική που μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό.

Όπως σωστά τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν αλλά και στην πατρίδα τους» προσθέτει.

Αναλυτικά η ανάρτηση του Έντι Ράμα

«Είναι πολύ περίεργο να ακούω τις δηλώσεις της ελληνικής αντιπολίτευσης, ενώ μπορώ να κατανοήσω πλήρως την προοπτική που μεταφέρει ο Έλληνας πρωθυπουργός. Η έντονη αντίθεση στις απόψεις για το ίδιο θέμα ρίχνει φως στο γιατί κάποιοι είναι στην αντιπολίτευση ενώ σε άλλους ανατίθεται η διακυβέρνηση από τον λαό.

»Ωστόσο, όπως σωστά τόνισε ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης, η Ελλάδα παραμένει μια δημοκρατική χώρα όπου ηγέτες από άλλα δημοκρατικά έθνη μπορούν να επισκεφθούν, να συναντηθούν με συμπατριώτες τους και να τους επαινέσουν για τη σκληρή δουλειά τους και την πολύτιμη συνεισφορά τους όχι μόνο στη χώρα που κατοικούν αλλά και στην πατρίδα τους.

«Η επικείμενη επίσκεψή μου στην Αθήνα την Κυριακή, 12 (Μαΐου), δεν σχετίζεται με τα εσωτερικά θέματα της Ελλάδας, τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στην Ελλάδα ή οποιεσδήποτε συγκεκριμένες αφηγήσεις που μπορεί να κεντρίσουν το ενδιαφέρον των Ελλήνων πολιτικών αλλά δεν περιλαμβάνονται στην κυβερνητική ατζέντα της Αλβανίας. Αυτή η επίσκεψη είναι μέρος μιας από καιρό προγραμματισμένης σειράς επισκέψεων σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας όπου ζει μια τεράστια κοινότητα Αλβανών, για να συνεργαστώ με τους συμπολίτες μου στο εξωτερικό και να μοιραστώ την υπερηφάνεια της Αλβανίας για αυτούς και για το Όραμα για την Αλβανία 2030. Αυτό έχει μόνο να κάνει με την επίσκεψή μου στη φίλη γείτονα Ελλάδα».

Ο Έντι Ράμα, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στη χώρα μας στις 12 Μαΐου. Σημειώνεται ότι ο Ράμα προγραμματίζει περιοδεία στις μεγαλύτερες κοινότητες της αλβανικής διασποράς στην Ευρώπη που φέρει τον τίτλο «Υπερήφανοι για την Αλβανία».

Βάσει του σχεδιασμού του ο Αλβανός πρωθυπουργός θα επισκεφθεί πρώτα την Ελλάδα (στις 12 Μαΐου την Αθήνα), και στη συνέχεια την Ιταλία (στις 26 Μαΐου το Μιλάνο) και τη Βρετανία (στις 2 Ιουνίου το Λονδίνο), με κατάληξη τη Γερμανία (στις 16 Ιουνίου το Ντίσελντορφ).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ