Για εμένα είναι το πιο cool(ης) πολιτικό φαινόμενο που πέρασε από την χώρα


Για εμένα είναι το πιο cool(ης) και θα εξηγήσω αμέσως τι εννοώ, πριν φάω γιαούρτια, αυγά και ντομάτες από το υπόλοιπο 60% της χώρας

Κατ’ αρχήν, να τονίσω πως μιλάω (αν και το καταλάβατε) για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Τον πολιτικό που ήρθε και έμεινε, αλλάζοντας την χώρα προς το καλύτερο -κατά γενική ομολογία-.

Ο Coolης λοιπόν, είναι ένας τύπος που πραγματικά έχει πολλά ταλέντα. Αν δεν ήταν πολιτικός, θα μπορούσε να είναι άνετα ένας διάσημος influencer που θα έβγαζε πολλά περισσότερα χρήματα απ’ ότι σήμερα.

Ο Coolης, ξέρει ότι όλη η Ελλάδα τον φωνάζει “καντέμη”, “Κούλη”, ενώ είμαι 100% σίγουρος ότι έχει τραγουδήσει από μέσα του το γνωστό σύνθημα “Μητσοτάκη γ….αι”. Είναι τόσο cool που δεν γκριντζάρει με τίποτα όσο χυδαίο και εμετικό είναι.

Το γεγονός ότι έχει κερδίσει μεγάλο μερίδιο της “δύσκολης” νεολαίας μέσα απο το Tik Tok και τα υπόλοιπα social media, του δίνει ένα ακόμα point. Δεν φοβάται να αυτοσαρκαστεί, να μιλήσει αργκό και να δείξει ότι αν και πολιτικός, μπορεί να μιλήσει και διαφορετικά. Σε αυτό βέβαια βοηθάει και το γεγονός ότι έχει παιδιά στην εφηβεία που είναι ακριβώς όπως και όλα τα υπόλοιπα της χώρας.

@kyriakosmitsotakis_ 12 ημέρες για τις εκλογές #BTS #KyriakosMitsotakis #TikTokDocumentary ♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μου είχε κάνει εντύπωση από την πρώτη μέρα που ανέλαβε την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, πηγαίνοντας το “μαγαζί” από τα ακριβά γραφεία της Λ. Συγγρού (εκεί είναι τώρα το κανάλι και εφημερίδες του Μαρινάκη), σε ένα πιο μαζεμένο στη Λ. Πειραιώς. Ήταν Γενάρης του 2016, όταν αποφάσισε να συμμαζέψει το κόμμα και το έκανε, με ένα βίντεο πάνω σε στοιβαγμένα γραφεία της Πειραιώς.

Σε κάθε δράση, υπάρχει αντίδραση. Είναι Νόμος. Όσα κάνει ο Coolης, δεν αρέσουν σε όλους, ούτε καν και εσωτερικά του κόμματος. Η προσήλωση, ο στόχος και η ηρεμία του όμως, πάντα κερδίζουν. Το έχει αποδείξει πολλές φορές μέσα από δύσκολες καταστάσεις που βίωσε η χώρα.

@kyriakosmitsotakis_Ένα μεγάλο ευχαριστώ και ένα βίντεο bonus!♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Καντέμης ή άτυχος;

Θα έλεγα άτυχος. Ανέλαβε την χώρα και έσκασε ο κορονοιός. Έχω ξαναγράψει παλαιότερα, πως δεν τολμώ να σκεφτώ τι θα γινόταν αν στην Κυβέρνηση είχαμε άλλο κόμμα. Σίγουρα, τα πράγματα θα ήταν χειρότερα.

Κατά τη θητεία του έχουν συμβεί αρκετά δύσκολα γεγονότα, με αποκορύφωμα τη τραγωδία στα Τέμπη. Κάτι, που σίγουρα τον στρεσάρει και προσπαθεί να διαχειριστεί μόνος του. Δεν είναι εύκολο. Προσπαθεί να έχει στο επιτελείο του, ανθρώπους που αξίζουν. Δεν δίστασε να βάλει ως υπουργούς από άλλες παρατάξεις. Αυτό σημαίνει ότι δεν φοβάται τους αντιπάλους, αλλά τους θέλει για το κοινό καλό της χώρας.

@kyriakosmitsotakis_Εγώ σας το είπα!♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Ο Coolης αυτοσαρκάζεται μέσα από τα social 

Αυτοσαρκάζεται και μάλιστα με μεγάλη επιτυχία. Επιτυχία που ζήλεψε και ο Τσίπρας, αλλά απέτυχε παταγωδώς με τις “κρύες” ατάκες του. Τουλάχιστον ο Coolης, το έχει ρε παιδί του το socialing. Του βγαίνει αυθόρμητα η ατάκα, ακόμα και όταν μιλάει και για τον εαυτό του. Φανταστείτε, τον πάει μέχρι και ο σκύλος του, που συχνά πυκνά κάνει guset εμφανίσεις στα βίντεο του.

Ο Coolης είναι ένας από εμάς, με σαφώς λιγότερα οικονομικά προβλήματα, αλλά με έναν μεγάλο πονοκέφαλο καθημερινά πέρα από το επιβαρυμμένο πρόγραμμα. Να κάνει την χώρα μας, παράδειγμα προς μίμηση στην Ευρώπη.

Για εμένα είναι το πιο cool(ης) πολιτικό φαινόμενο που πέρασε από την χώρα
Για εμένα είναι το πιο cool(ης) πολιτικό φαινόμενο που πέρασε από την χώρα

Ρεαλιστικό σενάριο; Και ναι και όχι. Δεν είμαστε και η πιο εύκολη πάστα ανθρώπων στη γη. Γενικά, δεν θέλουμε και πολλά πολλά όρια. Μας αρέσει να είμαστε παραβάτες όταν οδηγούμε και όταν μας πιάσει η Τροχαία, τους κατηγορούμε για αυστηρότητα. Μας αρέσει να μην “χτυπάμε” όλες τις αποδείξεις στην ταμειακή και όταν μας πιάσει το ΣΔΟΕ, λέμε “πιάστε αυτούς που χρωστάνε εκατομμύρια”. Γενικά, μας αρέσει να έχουμε μια απάντηση σε κάθε τι, αρκεί να μην μας ενοχλεί κανείς όσο… Βαλκάνιοι και αν είμαστε.

@kyriakosmitsotakis_Η σκληρή αλήθεια για τα ενοίκια❗️♬ original sound – Kyriakos Mitsotakis

Ο Coolης και η ομάδα του

Σίγουρα έχει μια αξιόλογη ομάδα που του φτιάχνει τα βιντεάκια, αλλά αν ο πρωταγωνιστής είναι άμπαλος, όσο καλό μοντάζ και να κάνεις, το αποτέλεσμα θα είναι έως μέτριο.

Για να καταφέρεις να έχεις σοβαρότητα, αλλά ταυτόχρονα να σε παρακολουθούν και οι νέες γενιές χωρίς να σε χλευάζουν, πρέπει να έχεις ταλέντο. Και ο Coolης το έχει και προσπαθεί καθημερινά. Καταλάβατε… γατάκια;

Μα καλά, μόνος του παίζει μπάλα;

Όχι. Έχει μπει στο παιχνίδι και ο Stefanos, αλλά θα του πάρει πολύ χρόνο για να ξεκαθαρίσει τα εκ των έσω, για να περάσει στην εξωστρέφεια. Έχει και αυτός επικοινωνιακό χάρισμα και είναι ανατρεπτικός ως προς το γεγονός ότι είναι ομόφυλος και δεν το έκρυψε.

Γενικά, ως χώρα, έχουμε ξεφύγει τα τελευταία χρόνια από το Βαλκανιστάν και εξελισσόμαστε σε μια χώρα με πιο open mind απόψεις. Δεν το λες και κακό.

ΥΓ.: Θα προσπαθήσουμε να βρεθούμε μια μέρα μαζί με τον Coolης από το πρωινό του ξύπνημα, μέχρι τον βραδινό του ύπνο. Θα έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να δούμε και να καταγράψουμε τις “στιγμές” του που πιο Cool πολιτικού της χώρας και να σας τις μεταδώσουμε με τη δική μας δημοσιογραφική ματιά 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ