Πρίγκιπας Χάρι: Πρώτη φορά στην Αφρική με τη Μέγκαν – Το πρόγραμμά τους


Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν, Δούκισσα του Σάσεξ, ετοιμάζονται να ξεκινήσουν μια τριήμερη επίσκεψη στη Νιγηρία, καλεσμένοι από τον αρχηγό του επιτελείου άμυνας της χώρας. Η άφιξή τους στη χώρα της δυτικής Αφρικής αναμένεται αργότερα σήμερα, καθώς ο πρίγκιπας είχε προγραμματίσει δραστηριότητες στο Λονδίνο μέχρι πρόσφατα.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής τους, αναμένεται να επισκεφθούν ένα σχολείο, ενώ ο πρίγκιπας θα συναντήσει τραυματίες στρατιωτικούς σε ένα στρατιωτικό νοσοκομείο. Επιπλέον, το ζευγάρι θα παρακολουθήσει μια εκδήλωση της φιλανθρωπικής οργάνωσης Nigeria: Unconquered, η οποία συνεργάζεται με τους Invictus Games, καθώς και μια δεξίωση για τις οικογένειες των στρατιωτικών.

Σύμφωνα με την PA, οι τοπικές εφημερίδες ανέφεραν ότι το αρχηγείο άμυνας της Νιγηρίας ήταν “τιμημένο” και “χαρούμενο” από την αποδοχή της πρόσκλησης από τον Πρίγκιπα Χάρι και τη Δούκισσα του Σάσεξ.

Αυτή η επίσκεψη σηματοδοτεί το πρώτο ταξίδι τους στην Αφρική από το 2019. Κατά την τελευταία επίσημη επίσκεψή τους ως μέλη της βασιλικής οικογένειας, είχαν επισκεφθεί τη Νότια Αφρική, το Μαλάουι, την Αγκόλα και τη Μποτσουάνα. Επίσης, αποτελεί το πρώτο τους ταξίδι στη Νιγηρία ως ζευγάρι.

Την Τετάρτη, ο Πρίγκιπας Χάρι γιόρτασε την 10η επέτειο των Αγώνων Invictus στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου. Μια κάμερα του Sky News απαθανάτισε την άφιξή του στα κεντρικά γραφεία της Honorable Artillery Company στο Λονδίνο για μια μονοήμερη σύνοδο κορυφής με τίτλο Invictus Games Foundation Conversation.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο Πρίγκιπας Χάρι δεν συναντήθηκε με τον βασιλιά ή τον πρίγκιπα Γουίλιαμ λόγω του “πλήρους προγράμματος” του πατέρα του, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του δούκα σε δήλωση.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ