Οι πιο φιλικές χώρες της Ευρώπης για ταξίδια με τα κατοικίδιά σας!


Oι χρήστες της μεγαλύτερης ταξιδιωτικής πλατφόρμας στον κόσμο, TripAdvisor, ανέδειξαν τις πιο φιλικές χώρες στον κόσμο για τα κατοικίδια, μέσα από το φόρουμ που συγκεντρώνει σχετικά σχόλια ταξιδιωτών.

Η TripAdvisor εντόπισε 572 απαντήσεις σε ερώτηση σχετικά με την επιλογή του καλύτερου αερομεταφορέα για ταξίδια με κατοικίδιο.

Μια λύση είναι η χρήση εταιρίας που ειδικεύεται στις μεταφορές κατοικιδίων, ενώ απαιτείται για τους σκύλους να διαθέτουν τσιπ, διαβατήριο και εν ισχύ εμβολιασμό. Οι απαιτήσεις αυτές διαφέρουν από χώρα σε χώρα, και ιδιαίτερα μετά το Brexit κανείς δεν γνωρίζει πως θα επηρεαστούν οι μεταφορές αυτές.

Στο φόρουμ της TripAdvisor, υπήρξαν 130 απαντήσεις ταξιδιωτών σε ερώτηση για τις πιο φιλικές χώρες σε κατοικίδια στην Ευρώπη.

Όπως προκύπτει από τις περισσότερες από αυτές, η Γαλλία είναι η πιο φιλική χώρα στην Ευρώπη στα κατοικίδια, όπου επιτρέπεται η είσοδός τους ακόμα και σε εστιατόρια. Για μερικούς μάλιστα, η τάση αυτή χαρακτηρίζεται υπερβολή.

Από πολλούς αναφέρθηκε επίσης η Ιταλία, ως η πιο προοδευτικά σκεπτόμενη χώρα όσον αφορά τους σκύλους, καθώς επιτρέπεται η είσοδός τους σχεδόν παντού, σε εστιατόρια, καταστήματα, τρένα, λεωφορεία, φέρι, ακόμα και σε αρχαιολογικούς χώρους.

Οι πιο φιλικές χώρες της Ευρώπης για ταξίδια με τα κατοικίδιά σας!
Και η υπόλοιπη Ευρώπη όμως, σύμφωνα με τις ταξιδιωτικές εμπειρίες των χρηστών της TripAdvisor, είναι φιλική στα κατοικίδια, με αναφορά σε χώρες όπως η Αυστρία, η Πολωνία, η Γερμανία, η Ουγγαρία, η Ελβετία, η Ρουμανία, η Τσεχία, η Λετονία, η Λιθουανία, η Κροατία, η Σλοβενία και η Σλοβακία. Εάν ο σκύλος σας είναι υπάκουος, επιτρέπεται η είσοδός του σχεδόν παντού, αναφέρουν οι ταξιδιώτες, ακόμα και εντός των μουσείων.

Εξαίρεση αποτελούν τα εστιατόρια και ξενοδοχεία της Ισπανίας και του Ην. Βασιλείου, τα οποία έχουν λιγότερες ανοχές στην είσοδο των κατοικιδίων. Ταξιδιώτης αναφέρει οτι η λιγότερο φιλική χώρα στα κατοικίδια είναι η Ισπανία, όπου ο εντοπισμός ξενοδοχείου που δέχεται σκύλους είναι δύσκολος και τα εστιατόρια δεν τα δέχονται.

Για την Ιρλανδία οι ταξιδιώτες αναφέρουν εξίσου δύσκολες συνθήκες για τα κατοικίδια, καθώς όλα σχεδόν τα εστιατόρια και οι pub αλλά και η δημόσια συγκοινωνία απαγορεύουν την είσοδό τους.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ