Χατζηδάκης: «Η ελληνική οικονομία προσφέρει σημαντικές επενδυτικές ευκαιρίες»


Ο Υπουργός Οικονομικών υποδέχθηκε τον Ελβετό ομόλογό του, Γκι Παρμελέν, στην Αθήνα.

Ο Υπουργός Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, συναντήθηκε σήμερα (10/05) στην Αθήνα με τον Ομοσπονδιακό Καγκελάριο για Οικονομικές Υποθέσεις, Εκπαίδευση και Έρευνα της Ελβετίας, Γκι Παρμελέν.

Στη συνάντηση, συζητήθηκαν οι οικονομικές σχέσεις των δύο χωρών και οι ευκαιρίες για επενδύσεις που –όπως διαπίστωσαν και οι δύο πλευρές– προσφέρει σήμερα η ελληνική οικονομία.

Ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε ειδικότερα στο πλαίσιο που ισχύει για την προώθηση των στρατηγικών επενδύσεων, τις δυνατότητες χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης και στο πεδίο δραστηριότητας που διανοίγεται στον τομέα της «πράσινης» οικονομίας και της απανθρακοποίησης.

Οι δύο Υπουργοί συνομίλησαν, επίσης, για ζητήματα που αφορούν ελβετικές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται ήδη στη χώρα μας. Στη συνάντηση έγινε επισκόπηση των σχέσεων της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ένωση και τονίσθηκε από την πλευρά του κ. Παρμελέν το ενδιαφέρον της χώρας να συμμετάσχει στα προγράμματα Horizon και Erasmus+.

Τέλος, οι δύο Υπουργοί συμφώνησαν να ορισθεί σημείο επαφής για όλα τα θέματα που αφορούν τις σχέσεις των δύο Υπουργείων, το γραφείο του Γενικού Γραμματέα Οικονομικής Πολιτικής και Στρατηγικής, Γιώργου Χριστόπουλου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ