Βραυρώνα – Αντιδήμαρχος: «Είδα το παιδάκι, το κεφάλι του ήταν συμπιεσμένο, ήταν μέσα στα αίματα»


Νεκρό βρέθηκε βρέφος στη χωματερή της Βραυρώνας. Το βρέφος βρέθηκε μετά από έρευνες της ΕΛ.ΑΣ κατόπιν καταγγελιών ότι ζευγάρι από το Νεπάλ το πέταξε στα σκουπίδια

Πρόκειται για μωρό περίπου πέντε μηνών κύησης, που βρέθηκε στους μεγάλους κάδους στη χωματερή.

«Είδα το παιδάκι, το κεφάλι του ήταν συμπιεσμένο, το χέρι του εξείχε ήταν μέσα στα αίματα. Είχε χτύπημα στο κεφάλι. Ήταν περίπου τεσσάρων μηνών. Ευτυχώς που ήταν το τελευταίο δρομολόγιο και το παιδί ήταν πάνω. Από το σημείο πέρασε το απορριμματοφόρο περίπου στις 12 το μεσημέρι», είπε μιλώντας στις τηλεοπτικές κάμερες ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας Βραυρώνας Γιάννης Αϊδινιώτης.

Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς ο 24χρονος

Ο 24χρονος πατέρας από το Νεπάλ υποστήριξε πως το μωρό γεννήθηκε νεκρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ο 24χρονος είπε στους αστυνομικούς: «Το μωρό δεν αντιδρούσε. Δεν έκλαιγε και δεν είχε σφυγμό. Καταλάβαμε και οι δύο ότι ήταν νεκρό. Το κουνούσαμε για να δούμε αν θα κλάψει και δεν γινόταν τίποτα. Είμαστε στην χώρα σας πολύ λίγο καιρό. Φοβηθήκαμε ότι θα μας κατηγορήσετε που γεννήθηκε νεκρό το μωρό και θα μας στείλετε στην φυλακή».

Ο νεαρός αλλοδαπός περιέγραψε στους αστυνομικούς πως πέταξε το μωρό στον κάδο απορριμμάτων και είπε ότι η σύντροφός του δεν συμμετείχε καθόλου σε αυτό. Όπως χαρακτηριστικά κατέθεσε, το έβαλε σε σακούλα και το πέταξε στον κάδο απορριμμάτων που βρίσκεται πολύ κοντά στο ξενοδοχείο που εργάζονται και οι δύο.

Ο 24χρονςο αρνείται ότι κακοποίησε το μωρό και ότι το χτύπησε στο κεφάλι. Ο ίδιος αποδίδει τα τραύματα στην μεταφορά από τον κάδο στο κοντέινερ με τα σκουπίδια, όπου και βρέθηκε το νεκρό βρέφος από τους υπαλλήλους καθαριότητας του δήμου.

«Κατάλαβα ότι είχε γεννήσει λίγες ώρες πριν, ένα μεγάλο έμβρυο 3 κιλών, τελειόμηνο»

«Κατάλαβα ότι έχει γεννήσει λίγες ώρες πριν, ένα μεγάλο έμβρυο περίπου 3 κιλών, τελειόμηνο», ανέφερε ο γυναικολόγος – μαιευτήρας, Θανάσης Δούσκος, που εξέτασε πρώτος την κοπέλα από το Νεπάλ.

Ο γιατρός, που εφημέρευε εκείνη τη στιγμή, στο νοσοκομείο που επισκέφθηκε το ζευγάρι, αργά το βράδυ της Πέμπτης (9/5), μιλώντας στο MEGA, είπε: «χθες, περί τις 23:30, όταν και εφημερεύαμε μαζί με τον διευθυντή μου, με καλέσανε γιατί προσήλθε με ταξί ένα ζευγάρι από το Νεπάλ μαζί με έναν διερμηνέα. Η γυναίκα μου είπε ότι έχει περίοδο, αλλά στην κλινική εξέταση κατάλαβα ότι είχε γεννήσει λίγες ώρες πριν, ένα μεγάλο έμβρυο 3 κιλών, τελειόμηνο».

«Το έμβρυο θα μπορούσε να ζήσει»

Μάλιστα ο κ. Δούσκος, σημείωσε ότι, «αμέσως τη ρώτησα που είναι το έμβρυο και άρχισε να μου λέει περίεργα πράγματα, ότι δεν ήταν έγκυος και ότι δεν ξέρει τι της λέω. Στην αρχή μιλούσε αγγλικά, ενώ μετά έκανε πως δεν ξέρει. Οπότε, κατευθείαν κάλεσα την αστυνομία. Και οι δυο είχαν πλήρη απάθεια και συναισθηματική απομάκρυνση από το γεγονός. Η ίδια υποστήριζε ότι ήταν έγκυος και ότι έχασε το μωρό πέντε μήνες πριν σε ένα χωράφι. Ο άνδρας της υποστήριζε πως δεν ήξερε ότι ήταν έγκυος».

«Το έμβρυο θα μπορούσε να ζήσει, ήταν μεγάλη κύηση», κατέληξε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ