Σάκης Αρναούτογλου: «Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες δεν θεωρούνται επικίνδυνες για τον άνθρωπο»


Σε κατάσταση συναγερμού βρίσκονται οι Αρχές στις ΗΠΑ μετά την προειδοποίηση της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας (ΝΟΑΑ) για μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα

Οι Αρχές στις ΗΠΑ μετά την προειδοποίηση της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού για μια ισχυρή ηλιακή καταιγίδα που θα μπορούσε να επηρεάσει την παροχή ενέργειας στη Γη και να θέσει εκτός λειτουργίας το διαδίκτυο.

«Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες δεν θεωρούνται επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό», ξεκαθαρίζει ο μετεωρολόγος Σάκης Αρναούτογλου για τη σοβαρή γεωμαγνητική καταιγίδα που απειλεί να βγάλει off το διαδίκτυο στις ΗΠΑ.

«Υπάρχει πιθανότητα να ξαναδούμε το βόρειο Σέλας στη χώρα μας το επόμενο διήμερο; Οι μετεωρολόγοι της NOAA (Εθνικής Υπηρεσίας Ωκεανών και Ατμόσφαιρας των ΗΠΑ) εξέδωσαν πριν από λίγη ώρα προειδοποίηση σοβαρής γεωμαγνητικής καταιγίδας για πρώτη φορά από το 2005», αναφέρει στην ανάρτησή του ο Σάκης Αρναούτογλου.

«Οι γεωμαγνητικές καταιγίδες δεν θεωρούνται επικίνδυνες για τον ανθρώπινο οργανισμό! Οι συνθήκες γεωμαγνητικής καταιγίδας επιπέδου G4 (σοβαρή) αναμένεται να φθάσουν στη Γη τις επόμενες ώρες σήμερα, θα μειωθούν πρόσκαιρα σε G3, με πιθανότητα να φθάσουν ξανά στο επίπεδο G4 το Σάββατο», επισημαίνει.

«Η κλίμακα G είναι ένα μέτρο της παγκόσμιας γεωμαγνητικής δραστηριότητας, το οποίο αναφέρεται στις διακυμάνσεις του μαγνητικού πεδίου της Γης σε όλο τον κόσμο. Η κλίμακα G κυμαίνεται από G1 (μικρή) έως G5 (ακραία)», συμπληρώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ