Απεργία 21 Μαΐου: Ποιοι θα «κατεβάσουν ρολά» -Τι ισχύει για τα ΜΜΜ


Υπάρχει έντονη κινητοποίηση από την ΑΔΕΔΥ κατά της κυβέρνησης, εκφράζοντας αντίθεση προς την οικονομική πολιτική και τις συνθήκες εργασίας. Η απόφαση για απεργία και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Οικονομικών δείχνει την αποφασιστικότητα του συνδικαλιστικού κινήματος.

Απεργία 21 Μαΐου: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ

Μπορεί η ΑΔΕΔΥ να έχει ανακοινώσει την απεργία από εδώ και μέρες τα μέσα Μαζικής Μεταφοράς ωστόσο είναι άγνωστο το τι θα πράξουν. όπως συνήθως οι αποφάσεις των συνδικάτων τους θα παρθούν λίγες μόλις ημέρες πριν την απεργία της 21ης Μαΐου.

Αυτό είναι συχνό φαινόμενο σε πολλές απεργίες. Οι αποφάσεις για το αν θα λειτουργήσουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς κατά τη διάρκεια μιας απεργίας συχνά λαμβάνονται τελευταία στιγμή από τα συνδικάτα ή τις εργατικές ένωσεις που είναι υπεύθυνες για τη λειτουργία αυτών των μέσων. Αυτό οφείλεται σε πολλούς παράγοντες, συμπεριλαμβανομένων των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση ή τους εργοδότες, καθώς και των συνθηκών στις οποίες βρίσκονται οι εργαζόμενοι. Συνιστώ να παρακολουθείτε τα τοπικά μέσα ενημέρωσης για ενημερώσεις σχετικά με τη λειτουργία των μέσων μαζικής μεταφοράς κατά την ημέρα της απεργίας.

Η ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ για την απεργία στις 21 Μαΐου

«Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η ακρίβεια καλπάζει, εμπαίζει τους εργαζόμενους στο Δημόσιο με τις αυξήσεις – κοροϊδία που έδωσε από 1-1-24 δηλαδή 38-42 ευρώ καθαρά το μήνα. Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χατζηδάκης με περίσσιο θράσος δηλώνει πως η μέση καθαρή αύξηση για τους Δημοσίους υπαλλήλους το 2024 είναι 1.425 ευρώ, όταν όλοι οι εργαζόμενοι στο Δημόσιο πήραν τα εκκαθαριστικά τους κι είδαν με τα ίδια τους τα μάτια την κοροϊδία.

Δεκατέσσερα χρόνια μετά τα μνημόνια, όπου οι αποδοχές μας μειώθηκαν κατά 40%, καταργήθηκαν τα δώρα, επιβλήθηκε η εισφορά αλληλεγγύης 2%, πάγωσε η διετία 16-17, μειώθηκε το αφορολόγητο, η κυβέρνηση προκαλεί με τα ψίχουλα της εισοδηματικής της πολιτικής κι οδηγεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο στη φτώχεια και στην εξαθλίωση.

Ένας νεοδιόριστος εκπαιδευτικός, που καλείται να ζήσει στα νησιά με ενοίκιο της τάξης των 350-500 ευρώ τον μήνα, αμείβεται με 734 ευρώ καθαρά τον μήνα. Ένας νοσηλευτής με 680 ευρώ καθαρά. Το ίδιο ισχύει και για τις άλλες κατηγορίες των Δημοσίων Υπαλλήλων. Η κυβέρνηση δεν έχει χρήματα για τους δημόσιους λειτουργούς, έχει όμως για τους ημέτερους. Τους Διοικητές των οργανισμών και των φορέων του Δημοσίου – τα δικά της παιδιά – στους οποίους έδωσε αυξήσεις 76% τον μήνα!!!

Χρήματα υπάρχουν. Απλά μοιράζονται στους ημέτερους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση οφείλουμε να αντιδράσουμε όλοι μαζί ΕΝΩΤΙΚΑ και δυνατά! Στις 28 του Φλεβάρη απεργήσαμε και βροντοφωνάξαμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ. ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΟ!

Στις 21 του Μάη συνεχίζουμε τον αγώνα με νέα απεργία και διεκδικούμε ζωή με δικαιώματα, δουλειά με πραγματικές αυξήσεις κι όχι αυξήσεις – κοροϊδία του 1,5 ευρώ τη μέρα, ουσιαστικά μέτρα αντιμετώπισης της ακρίβειας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Οριζόντια αύξηση 10% στους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο, προκειμένου να αντιμετωπισθεί στοιχειωδώς η ακρίβεια κι ο πληθωρισμός.
ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΕΔΩ και ΤΩΡΑ των ΔΩΡΩΝ
Συλλογικές συμβάσεις για τους μισθούς μας
Κατάργηση του μισθολογικού παγώματος της διετίας 2016 – 17
Κατάργηση της εισφοράς 2% υπέρ της ανεργίας
Αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000€
Αύξηση του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας
Να στελεχωθούν άμεσα με μόνιμους υπαλλήλους όλοι οι κρίσιμοι δημόσιοι φορείς (υγεία, παιδεία, κοινωνικές υπηρεσίες, ασφάλιση κ.α) και να αναβαθμιστούν όλες οι αναγκαίες υποδομές.
ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ
ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: Αθήνα, ώρα 11:00πμ, Υπουργείο Οικονομικών (Νίκης 5)»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ