“Τολμητίας” του Κώστα Χρονόπουλου

Τιμώ αφάνταστα τους γενναίους. Τους τολμητίες. Τους ανδρειωμένους. Αρκεί φυσικά να μην είναι ανδρείοι εκ του ασφαλούς , του μη όντως ή θηρευτές τηλεοπτικών εντυπώσεων.

του Κώστα Δημ. Χρονόπουλου (Αρθρογράφου – Σχολιογράφου)

Δεν αποδέχομαι όμως τους  Aνεμόμυαλους  πολιτικούς “Δον Κιχώτες” οι οποίοι κυνηγούν μετά μανίας ανεμόμυλους εντυπωσιασμού.

Κάλεσε ο Κυβερνήτης τον Αρχηγό της Αξ. Αντιπολίτευσης σε … τηλεοπτική μονομαχία; Γιατί; Όπως μας έχει διαβεβαιώσει οι εκλογές θα γίνουν τον Οκτώβριο. Άρα τι νόημα έχει ένα ντιμπέιτ τώρα (και μάλιστα μετά την εκτενή διαδικασία στη Βουλή);

Ας υποθέσουμε όμως ότι πραγματοποιείται,  τι νόημα θα έχει; Θα πειστεί άραγε ο λαός (ο οποίος κατά την συντριπτική του πλειονότητα αντιτίθεται στην κατάπτυστη αντεθνική συμφωνία των Πρεσπών) ότι αποτελεί εθνική αναγκαιότητα;

Μήπως θα καταδείξει την … ανωτερότητα (σ. σ ως προς τι τάχα;)του κου Πρωθυπουργού έναντι του αντιπάλου του; Ανέφικτο. Όχι επειδή ο τελευταίος ως … πορφυρογέννητος, περισσότερο μορφωμένος και άφθαρτος  (πολιτικά) υπερέχει.

Όλες οι μέχρι τώρα Δημοσκοπήσεις τον φέρουν να προηγείται εντυπωσιακά. Επομένως  είναι αφελές να πιστεύει το περιβάλλον του κου Πρωθυπουργού ότι θα ανατραπεί το κλίμα, θα σταματήσει η αγανάκτηση του κόσμου.  

Αν υποθέσουμε ότι ο “νικητής” του debate είναι ο κος Πρωθυπουργός, το αρνητικό κλίμα δεν είναι δυνατόν να αναστραφεί (και λόγω περιορισμένου χρόνου μέχρι τις εκλογές).

Δυστυχώς  όλα γίνονται για το τηλεθεαθήναι.  Είναι κρίμα να αντιμετωπίζονται /προσεγγίζονται  με τέτοια φαιδρότητα ακόμη και τα εθνικά ζητήματα. Καταντά επικίνδυνο!

Είναι δύσκολο  να (παρα) δεχτεί κανείς και να θαυμάσει την γενναιότητα των -πολιτικά – δειλών.

Αυτών οι οποίοι δεν τολμούν να αναμετρηθούν ουσιαστικά και όχι τηλεοπτικά -με τον  λαό.

Σε σειρά άρθρων μου (πάνω σε διάφορα ζητήματα και βέβαια κυρίως στα εθνικά) έχω τονίσει την αναγκαιότητα των Δημοψηφισμάτων.

ΥΓ Δεν τόλμησαν την διεξαγωγή Δημοψηφίσματος  προτού να πάνε στις Πρέσπες για υπογραφή. Προτίμησαν να κινηθούν  κρυφά (σε κάποιο γκαράζ της Δοϊράνης) αγνοώντας τους πάντες. Μάλιστα αχαρακτήριστα επιτέθηκαν με βαρύτατους χαρακτηρισμούς και ύβρεις εναντίων εκείνων που διαδήλωναν.

Οι ταγοί μας οφείλουν να αντιληφθούν ότι ευθύνονται για τον εθνικό διχασμό τον οποίο με αφροσύνη καλλιεργούν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here