Λαμία: Λύκος επιτέθηκε σε κοπάδι με πρόβατα δίπλα σε σπίτια μέρα μεσημέρι


Ένας μαύρος λύκος άρπαξε ένα από τα πρόβατα και πριν ο βοσκός προλάβει να αντιδράσει του κατάφερε θαντηφόρο δάγκωμα στον λαιμό. 

Μία απρόσμενη επίθεση από λύκο δέχθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 14 Μαΐου ένα κοπάδι από πρόβατα που έβοσκε μερικές δεκάδες μέτρα μακριά από σπίτια, στη Λαμία.

Σύμφωνα με όσα είπε στο Lamiareport ο βοσκός του μικρού κοπαδιού, κοντά στη συνοικία των «Δημοσιουπαλληλικών» ένας μαύρος λύκος άρπαξε ένα από τα πρόβατα και πριν προλάβει να αντιδράσει του κατάφερε θαντηφόρο δάγκωμα στον λαιμό.

Ο βοσκός, αφού συνήλθε από το σοκ, προκάλεσε τη φυγή του λύκου και έσπευσε να καταμετρήσει τα ζώα, διαπιστώνοντας ότι λείπει ακόμα ένα, το οποίο μάλιστα αν δεν βρεθεί και δεν αποδειχθεί ότι έχει πέσει θύμα επιθεσης από λύκο, ο άνθρωπος δε θα μπορέσει να αποζημιωθεί μόνο για το άλλο.

Σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, η εμφάνιση των λύκων ακόμη και σε ημιορεινές περιοχές πέριξ αστικών κέντρων, έχουν αναφερθεί κατά καιρούς στην περιοχή μας, ωστόσο τόσο κοντά στην πόλη, σε σημεία που υπάρχει και ανθρώπινη κίνηση, είναι η πρώτη φορά και μάλιστα μέρα μεσημέρι!

Πέρα από τις ζημιές που προκαλεί στο ζωικό κεφάλαιο, με καταγεγραμμένο περιστατικό 250 μέτρα από τα σπίτια, εκφράζονται φόβοι μην επιτεθεί ακόμη και σε άνθρωπο! Το σημείο της επίθεσης απέχει επίσης μόλις 500 μέτρα από τα μονοπάτια του Προφήτη Ηλία, όπου καθημερινά διέρχονται περιπατητές αλλά και δρομείς για την προπόνησή τους.

Μέχρι τώρα, σύμφωνα και με όσα έχει καταγράψει κατά καιρούς το LamiaReport, υπήρχε φόβος από τα δεκάδες αγριογούρουνα, που έφταναν ακόμη και μέχρι τον Άγιο Λουκά αναζητώντας τροφή.

Τώρα όμως μιλάμε για ένα σαφώς πιο επικίνδυνο ζώο που βρίσκεται ψηλότερα στην τροφική αλυσίδα και ενστικτωδώς θα αναζητήσει τροφή στην περιοχή που βρίσκεται. Δε γνωρίζουμε αν η εμφάνισή του σχετίζεται με την αύξηση των αγριογούρουνων πέριξ της πόλης ή ακόμη και των ζαρκαδιών που επίσης έχουν αυξηθεί τους τελευταίους μήνες, έχοντας προκαλέσει μάλιστα και τροχαία ατυχήματα.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ