Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών


Συνελήφθησαν δύο γυναίκες – Γνωστά στις Αρχές τα μέλη του κυκλώματος

Κύκλωμα που μεσολαβούσε σε παράνομες υιοθεσίες εξάρθρωσε η Ελληνική Αστυνομία στη Θεσσαλονίκη.

Στο πλαίσιο των ερευνών συνελήφθησαν δύο γυναίκες, μία 38χρονη Βουλγάρα – μέλος του κυκλώματος και μία εγκυμονούσα 26χρονη ομοεθνής της. Αναζητείται ακόμα ο σύζυγος της 38χρονης, ο οποίος είναι επίσης Βούλγαρος.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, οι αλλοδαποί είχαν συστήσει συμμορία με σκοπό τις κατ΄επάγγελμα αγοραπωλησίες βρεφών και τη μεσολάβηση τους σε παράνομες υιοθεσίες.

Διαπιστώθηκε επίσης ότι η 38χρονη γυναίκα εμπλέκεται σε ύποπτη περίπτωση τοκετού και παρουσιαζόμενη ως φίλη – διερμηνέας 26χρονης ομοεθνούς της εγκυμονούσας, μεσολάβησε για τη διεκπεραίωση των διαδικαστικών τόσο ως προς τα έξοδα του τοκετού όσο και ως προς τα έγγραφα μητέρας και νεογνού.

Η 38χρονη, με την ίδια ακριβώς μέθοδο, μεσολάβησε για τους τοκετούς τουλάχιστον δύο ακόμη ομοεθνών της γυναικών, ενώ σε βάρος της, με το πατρικό της όνομα, εκκρεμούσε ένταλμα σύλληψης του ανακριτή Πρωτοδικείου Θεσπρωτίας για τα κακουργήματα της παράνομης παράδοσης παιδιού σε υιοθεσία κατ’ επάγγελμα και με πρόθεση κερδοσκοπίας.

Επιπρόσθετα, από την έρευνα προέκυψε ότι το ζευγάρι μετέφερε την 26χρονη κοπέλα στην Ελλάδα για να γεννήσει, αναλαμβάνοντας τα έξοδα μεταφοράς, διαμονής και τοκετού, ενώ θα της έδιναν και το χρηματικό ποσό των 5.000 ευρώ.

Οι δράστες είχαν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αστυνομικές Αρχές, καθώς έχουν σχηματιστεί σε βάρος τους δικογραφίες για παρόμοια αδικήματα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ηγουμενίτσας και το Τμήμα Ασφαλείας Τρικάλων.

Το νεογνό μεταφέρθηκε άμεσα για φροντίδα και περίθαλψη σε ειδική μονάδα νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ