Κύμη – ΠΑΟΚ: Στον τελικό του Κυπέλλου ο Δικέφαλος. Ιστορική πρόκριση παρά το… μπλακ άουτ


Ο ΠΑΟΚ ήταν εξαιρετικός στον ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας και παρά το… μπλακ άουτ στο 4ο δεκάλεπτο, μια πραγματική διακοπή του ρεύματος, του επέτρεψε να ξεπεράσει την «αντεπίθεση» της Κύμης και να πανηγυρίσει τη νίκη με 72-61 και την πρόκριση στον μεγάλο τελικό.

Με ένα τρομερό ξεκίνημα στο ματς, ο ΠΑΟΚ «καθάρισε» από νωρίς την υπόθεση πρόκριση στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας, παίρνοντας τη νίκη με 72-61 επί της Κύμης, μπροστά σε πάνω από 300 οπαδούς του.

Η ομάδα του Παπαθεοδώρου ήταν φανταστική στα πρώτα λεπτά του αγώνα και βρέθηκαν να προηγούνται με σκορ 8-25 μέσα στην έδρα των Ευβοιωτών, «καθαρίζοντας» ουσιαστικά το ματς από το πρώτο δεκάλεπτο.

Οι γηπεδούχοι προσπάθησαν στη συνέχεια να «μαζέψουν» τη διαφορά για να ξαναμπούνε στο ματς και μείωσαν ακόμη και σε μονοψήφια διαφορά στο 4ο δεκάλεπτο, με το ματς να διακόπτεται πάντως σε εκείνο το σημείο, εξαιτίας κάποιων προβλημάτων με τα «φώτα» του γηπέδου. Στην επανέναρξη, ο ΠΑΟΚ μπήκε στο «παρκέ» με πιο… καθαρό μυαλό και σε συνδυασμό με ένα μεγάλο τρίποντο του κορυφαίου του αγώνα, Αντώνη Κόνιαρη, επανήλθε σε θέση «οδηγού».

Κατάφερε έτσι να πανηγυρίσει τη νίκη και τη σπουδαία πρόκριση, που τον φέρνει στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας για πρώτη φορά, μετά το 1999, οπότε και κατέκτησε και τον τελευταίο του τίτλο στο μπάσκετ.Τα στατιστικά των παικτών στο Κύμη – ΠΑΟΚΚύμη (Κουτσός): Χόρτον 3, Σαγκς 18 (2), Λιούις 17 (2 τρίποντα, 5 ασίστ, 4 κλεψίματα, 7 λάθη), Τουτζιαράκης 2, Ουάσινγκτον 3 (8 ριμπάουντ), Καρινιάουσκας 8, Πουλιανίτης, Γουίλιαμς 5 (1), Μαραγκός 5 (1), Μητσιμπόνας.ΠΑΟΚ (Παπαθεοδώρου): Τζόουνς 5 (1), Τζέφερσον 10, Χρυσικόπουλος, Κόνιαρης 13 (3), Τέπιτς 11 (1 τρίποντο, 9 ριμπάουντ, 4 ασίστ), Μαργαρίτης 7 (1), Ζάρας 4, Χάτσερ 13 (2 τρίποντα, 4 κλεψίματα, 5 λάθη), Γκάρετ 3, Γκος 6 (2).


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ