Νίκος Κουρής: «Δε βλέπω καμία αλλαγή στη νοοτροπία. Τα μυαλά είναι ίδια»


Εργάζεται επτά ημέρες την εβδομάδα αλλά βρίσκει χρόνο να παρακολουθεί την επικαιρότητα.

Ο Νίκος Κουρής μίλησε για το αν βλέπει ανάκαμψη και γιατί πιστεύει πως έχει ξεπέσει τόσο πολύ ο δημόσιος λόγος.

Δικαιούται ο καλλιτέχνης να μην παίρνει θέση για όσα συμβαίνουν; Να μη συμμετέχει στον δημόσιο διάλογο για την πολιτική, όπως έκανε ο μεγάλος Λευτέρης Βογιατζής;

«Πιστεύω πώς ό,τι κάνουμε είναι πολιτικό. Όταν ανεβαίνω στη σκηνή, κάνω κάτι πολιτικό. Γενικά, όμως, το καλύτερο είναι να κάνεις κάτι και να μη μιλάς. Δεν νομίζω ότι έχω να πω κάτι παραπάνω, ούτως ή άλλως».

Παρακολουθείτε την επικαιρότητα;

«Ναι. Κάθε μέρα διαβάζω».

Ανάκαμψη βλέπετε;

«Οχι, εγώ δεν βλέπω καμία ανάκαμψη. Επίσης δεν βλέπω καμία αλλαγή στη νοοτροπία. Τα μυαλά είναι ίδια. Χρειάζονται μετατοπίσεις. Το θέμα είναι να πεις «δεν θα πάρω μαύρα για την προσωπική μου αξιοπρέπεια».

Αναφέρεστε και στον πολιτικό λόγο;

«Ο πολιτικός λόγος είναι αισχρός. Είναι άσχημος. Παθαίνω κατάθλιψη όποτε βλέπω Βουλή. Έλεγα πρόσφατα σε φίλους μου για μια συνέντευξη του Λεωνίδα Κύρκου στην οποία μιλά για τον Ανδρέα Παπανδρέου. Αυτή πρέπει να τη βάλουν να τη δουν όλοι στη Βουλή. Να δουν πώς μιλούσε αυτός ο άνθρωπος. Εγώ τον άκουγα και έκλαιγα. Μιλούσε για τον Ανδρέα όταν γύρισε από τις ΗΠΑ. Για το πώς είχε αλλάξει. Και ότι του είχε πει «τώρα είναι η ευκαιρία να αλλάξουμε την Ελλάδα», αλλά εκείνος δεν ήθελε. Αλλά «τον αγάπησα», προσέθεσε ο Κύρκος, ο οποίος, σημειωτέον, ενώ χαρακτήριζε τον Παπανδρέου «επικίνδυνο για τη χώρα», μιλούσε με σεβασμό για το πρόσωπο του».

Γιατί έχει ξεπέσει τόσο πολύ ο δημόσιος λόγος, ο πολιτικός λόγος; Τι έχει φταίξει;

«Από κεκτημένη συνήθεια… Όπως συμβαίνει και στο θέατρο. Πρέπει, όμως, να ξέρεις πως και στη σκηνή και στη ζωή κάποια πράγματα δεν σου επιτρέπονται», λέει στο Έθνος.

Πηγή: www.gossip-tv.gr


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ