Που ψηφίζω 2019: Πότε ανοίγει η εφαρμογή για τις εκλογές Μαΐου


Με κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε το ΥΠΕΣ καλεί όλους τους ετεροδημότες να δηλωθούν μέσα στις επόμενες μέρες, στα κατά τόπους ΚΕΠ, προκειμένου να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές.

Τις διαδικασίες για τις επικείμενες εκλογές δρομολογεί το υπουργείο Εσωτερικών. Η εφαρμογή «Που ψηφίζω 2019» θα ανοίξει στα μέσα Απριλίου

Ήδη, όπως αποκαλύπτουν τα dikaiologitika news, δήμοι της Αττικής σπεύδουν να ενημερώσουν τους ετεροδημότες τους να κάνουν τις σχετικές αιτήσεις μέχρι τις 28 του μήνα ώστε να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου.

Ειδικότερα η ΚΥΑ του υπουργείου Εσωτερικών δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αναφέρει τον καθορισμό της διαδικασίας υποβολής αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης ετεροδημότη, καθώς και αίτησης – υπεύθυνης δήλωσης Έλληνα εκλογέα κατοίκου Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ΚΥΑ, λοιπόν, ορίζει τα κάτωθι ως προς την υποβολή αίτησης στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών:

« 1. Η καταχώρηση και εκτύπωση των ακόλουθων αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων που αφορούν διοικητικές διαδικασίες και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών μπορούν να διεκπεραιώνονται και από τα ΚΕΠ, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος των ΚΕΠ (eKEP), το οποίο θα έχει πρόσβαση στις αντίστοιχες διαδικτυακές εφαρμογές του ΥΠ.ΕΣ. μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.ΕΣ.

Πηγή


1 ΣΧΟΛΙΟ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ