Ζώδια: Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 17 Μάϊου

Δες με ποιο Ζώδιο ταιριάζεις και με ποιο απλά συμβιβάζεσαι - Σε αυτό τον πίνακα θα τα μάθεις όλα…

Ζώδια: Αγαπημένοι μας μπήκαμε ήδη στην 17η ημέρα του Μάϊου. Πώς θα κυλίσει άραγε και ποιες θα είναι οι κακοτοπιές και τα «δώρα» της σημερινής ημέρας ώστε να κυλίσει για κάθε ζώδια δημιουργικά και αποτελεσματικά;

4 ζώδια πρέπει να προσέχουν πολύ

Η πιο σημαντική όψη της Παρασκευής είναι το τετράγωνο του Ερμή που πέρασε προχθές στον Ταύρο με τον Πλούτωνα που βρίσκεται στον Υδροχόο. Ο Ερμής στο σταθερό, πρακτικό και γήινο περιβάλλον του Ταύρου δίνει μια διαφορετική διάσταση στην επικοινωνία, στις δοσοληψίες, στις μετακινήσεις μας. Σε αυτή τη θέση ο Ερμής είναι πιο ρεαλιστής, δεν βιάζεται καθόλου, αλλά χάνει σε επίπεδο ευελιξίας πνεύματος και σε αντανακλαστικά. Η πρώτη του όψη με τον Πλούτωνα είναι μια αρκετά έντονη σε πνευματικό επίπεδο όψη, που παραπέμπει σε εντάσεις στην καθημερινότητα μας, σε παιχνίδια δύναμης και εξουσίας στις σχέσεις, αλλά και σε τάση για κολλήματα και εμμονές. Ταύροι, Λέοντες, Σκορπιοί και Υδροχόοι των πρώτων ημερών ας είστε λίγο πιο προσεκτικοί σήμερα. Η Σελήνη θα βρίσκεται σε όλη τη διάρκεια της μέρας στην πρακτική Παρθένο δίνοντας προτεραιότητα στα θέματα εργασίας και υγείας. Το μεσημέρι θα σχηματίσει αντίθεση με τον Κρόνο δημιουργώντας μεγαλύτερη πίεση στις σχέσεις μας. Οι απογευματινές ώρες θα είναι πιο ευχάριστες με τα τρίγωνα που σχηματίζει προς την Αφροδίτη και τον Ουρανό, σύμφωνα με την Άση Μπήλιου.

Ζώδια: Ερμής σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα – Συναισθηματική και πνευματική πίεση

Ο Ερμής σχηματίζει τετράγωνο με τον Πλούτωνα, είναι μία δύσκολη όψη, η εσωτερική ένταση θα κάνει αλλοπρόσαλλες τις συμπεριφορές. Προσοχή στην εμμονή και στη συναισθηματική εξάρτηση, η καχυποψία και η ψυχική πίεση θα οδηγήσουν σε υπερβολές. Σε θέματα επαγγελματικής και οικονομικής φύσης ενδεχομένως κάποιοι να προσπαθήσουν να καθοδηγήσουν τα γεγονότα και τις σχέσεις προσπαθώντας να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει πονηριά και εξαπάτηση, η χρονική στιγμή δεν ενδείκνυται για ρίσκα και γενικότερα για ενέργειες που έχουν να κάνουν με μεγάλα χρηματικά ποσά. Στον αισθηματικό τομέα ενδεχομένως να υπάρξει ανταγωνισμός ανάμεσα στα ζευγάρια, προσοχή στις χειριστικές και τοξικές συμπεριφορές.

Με τη Σελήνη σε αντίθεση με τον Κρόνο δυσκολίες θα υπάρξουν για τακτοποιήσεις, ίσως να μην βρεθούν λύσεις σε θέματα που δημιουργούν προβληματισμό και ψυχικό στρες. Ο τρόπος σκέψης ενδεχομένως να είναι απογοητευτικός, απαραίτητο θα είναι να διατηρηθεί η αισιοδοξία, δεν θα πρέπει να δοθεί έκταση στα αρνητικά σενάρια και στην ηττοπάθεια.

Το τρίγωνο της Σελήνης με την Αφροδίτη και τον Ουρανό είναι μία θετική όψη, φέρνει αισιοδοξία και ζωτικότητα. Ανάγκη θα εκδηλωθεί για απελευθερωμένες και τολμηρές ενέργειες, οι προσεγγίσεις θα είναι δυναμικές. Πρωτοποριακός θα είναι ο τρόπος σκέψης, θα ακουστούν καινούργιες ιδέες. Ανοίγματα θα υπάρξουν για να διαφοροποιηθούν οι αρνητικές συνθήκες και να βελτιωθούν οι προβληματικές σχέσεις, σύμφωνα με το e-zwdia.gr.

Aναλυτικές προβλέψεις για όλα τα ζώδια

Ας δούμε αναλυτικά τι προβλέπεται για κάθε ζώδιο, σήμερα. Να θυμίσουμε πως πρόκειται για γενικές προβλέψεις καθώς ο κάθε ένας από εμάς είναι ένας διαφορετικός άνθρωπος με διαφορετικό ωροσκόπο και διαφορετική ψυχοσύνθεση. Τι προβλέπει το ζώδιο και ο ωροσκόπος σου για σήμερα σύμφωνα με την Άση Μπήλιου.

Κριός

Η Σελήνη εξακολουθεί την πορεία της στην Παρθένο στρέφοντας την προσοχή σας στα πρακτικά θέματα της καθημερινότητας σας, στη δουλειά, σε θέματα υγείας και φυσικής κατάστασης. Η κύρια όψη της μέρας είναι το τετράγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα. Ο Ερμής έχοντας προχωρήσει στον Ταύρο θα συναντήσει σε όψη τετραγώνου τον Πλούτωνα από τον Υδροχόο δημιουργώντας τάση για εντάσεις στην επικοινωνία, αρνητικές σκέψεις και εμμονές. Μέχρι τις 03 Ιουνίου που θα παραμείνει ο Ερμής στον Ταύρο θα είναι μια πολυδάπανη περίοδος, με έξοδα είτε για τις προσωπικές σας ανάγκες είτε για το σπίτι. Θα πρέπει λοιπόν να προσπαθήσετε να βρείτε μεγαλύτερη ισορροπία σε αυτό τον τομέα και να κόψετε ό,τι περιττό, κάνοντας καλύτερη διαχείριση.

Ταύρος

Ο Ερμής πήρε θέση στο ζώδιο σας μέχρι τις 03/06. Αυτό σημαίνει σαφώς πιο έντονους ρυθμούς στην καθημερινότητα σας, περισσότερο άγχος για να τα οργανώνετε όλα όπως θέλετε, αλλά και περισσότερες επαφές, μετακινήσεις, γνωριμίες. Σήμερα ο Ερμής από το ζώδιο σας θα συναντήσει σε όψη τετραγώνου με τον Πλούτωνα, αλλά εσείς δεν είναι ανάγκη να επωμιστείτε όλα τα βάρη κυρίως στον χώρο της εργασίας. Καλά κάνετε που αναλαμβάνετε ευθύνες, αλλά μπορεί να κατηγορηθείτε ότι γίνεστε συγκεντρωτικοί και δεν μοιράζεστε με τους άλλους αυτά που πρέπει. Προσπαθήστε λοιπόν τη σημερινή μέρα να κάνετε έναν σωστό διαμοιρασμό ευθυνών και υποχρεώσεων, για να βγει καλύτερα η μέρα σας.

Δίδυμοι

Ο κυβερνήτης σας Ερμής προχώρησε από προχθές στον Ταύρο στον 12ο Ηλιακό οίκο του ωροσκοπίου σας και στρέφει την προσοχή σας στον εαυτό σας και στις προτεραιότητες σας. Μέχρι τις 03/06 είναι μια περίοδος με μεγαλύτερη εσωστρέφεια, στις σκέψεις σας τουλάχιστον, που πρέπει να εστιάσετε στις προσωπικές σας ανάγκες και να συγκεντρωθείτε στους στόχους σας, κάνοντας ίσως περισσότερη δουλειά με τον εαυτό σας. Είναι ακόμη μια πιο παρασκηνιακή περίοδος που δεν πρέπει να αποκαλύπτετε τα μυστικά σας ή αυτά που προετοιμάζετε. Σήμερα ο Ερμής συναντά σε τετράγωνο τον Πλούτωνα στον Υδροχόο και είναι πιθανό να σκοτεινιάζει λίγο η σκέψη σας ή να σας πιάνουν εμμονές. Προσπαθήστε να μη στοχοποιείτε άτομα από το περιβάλλον σας επειδή εσείς φτιάχνετε σενάρια χωρίς αποδεικτικά στοιχεία και μη βλέπετε μόνο τις αρνητικές πλευρές μιας κατάστασης.

Καρκίνος

Πιο κοινωνική η σημερινή μέρα για σας, καθώς η Σελήνη στην Παρθένο και το τετράγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα σάς καλούν να συμμετέχετε περισσότερο στις κοινωνικές ομάδες στις οποίες δραστηριοποιείστε, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σε συλλογικές προσπάθειες και γενικότερα να έχετε έναν πιο ενεργό ρόλο σε συνέργειες που μπορεί να γίνονται και στον χώρο της εργασίας σας. Είναι μια ιδιαίτερα επικοινωνιακή μέρα και μάλιστα μπορεί να μάθετε κάποιες χρήσιμες πληροφορίες από ένα τηλεφώνημα. Από την άλλη, μπορεί να νιώθετε εξαντλημένοι από τον φόρτο εργασίας ή μπορεί να υπάρχει και μια κάπως παρασκηνιακή κατάσταση στην καθημερινότητα σας. Η είσοδος του Ερμή στον Ταύρο στρέφει το βλέμμα σας στους στόχους σας, στους φίλους και στη συλλογική δουλειά. Συνήθως είναι μια περίοδος με μεγαλύτερη εξωστρέφεια για σας τους Καρκίνους, που ευνοεί την επαφή σας με τους φίλους, τους συνεργάτες ή τους ομοϊδεάτες σας. Αν έχετε ένα πρότζεκτ που απαιτεί ομαδική δουλειά μπορεί να πιεστείτε λίγο παραπάνω.

Λέων

Η είσοδος του Ερμή στον Ταύρο σηματοδοτεί μια περίοδο για σας που η καριέρα, η κοινωνική αναγνώριση, η έξωθεν μαρτυρία σας θα είναι πιο σημαντική από άλλους τομείς στη ζωή σας κι εκεί θα στραφείτε περισσότερο για να βελτιώσετε την εικόνα, την επαγγελματική σας απόδοση και το προφίλ σας. Κουραστική περίοδος αν σκεφτεί κανείς τις όψεις που θα σχηματίσει. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα είναι αποτελεσματική η επιρροή, απλώς για κάτι που σε άλλες περιπτώσεις θα σπαταλούσατε λιγότερο χρόνο και ενέργεια, τώρα θα πρέπει να εξαντλήσετε τα περιθώρια. Η ιδιαίτερα πιεστική όψη του Ερμή με τον Πλούτωνα σήμερα μπορεί να σας κάνει να νιώθετε ότι οι άνθρωποι σας, είτε στη δουλειά είτε στο σπίτι, δεν σας επιστρέφουν με τον τρόπο που προσδοκάτε την αγάπη, τη φροντίδα και τη στήριξη που τους δίνετε εσείς. Κι εκεί αρχίζει η εσωτερική πάλη με τον εαυτό σας σε σχέση με τις επιλογές σας και στην πορεία αυτή η δυσαρέσκεια μπορεί να βγει σε νεύρα ή γκρίνια.

Παρθένος

Η Σελήνη εξακολουθεί να βρίσκεται στο ζώδιο σας όλη τη μέρα και είναι κάπως πιεστική. Παρόλα αυτά, εσείς νιώθετε αυτοπεποίθηση και σιγουριά πως ό,τι κι αν παρουσιαστεί θα μπορέσετε να το αντιμετωπίσετε με ψυχραιμία και να το υπερπηδήσετε. Μάλιστα, αν βάλετε πολύ στιβαρά όρια, θα μπορούσε να είναι και μια σούπερ δυναμική ημέρα για σας -με το τετράγωνο του κυβερνήτη σας Ερμή με τον Πλούτωνα- που ο λόγος σας θα έχει μεγαλύτερη επιρροή προς τους άλλους. Όμως, μην γίνεστε απότομοι και καταπιεστικοί όταν θέλετε κάτι από τους συνεργάτες ή τους ανωτέρους σας. Χρειάζεται τρόπο και διπλωματία για να πάρετε αυτό που θέλετε. Επίσης προσπαθήστε να μην κάνετε αρνητικές σκέψεις. Μέχρι τις 03/06 ο Ερμής δημιουργεί καλύτερες συνθήκες στην επικοινωνία και σας ανοίγει την όρεξη για εξόδους, μετακινήσεις, ταξίδια.

Ζυγός

Ο Ερμής σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα μπορεί να κάνει τις συνθήκες γύρω σας πολύ έντονες, με αντιπαραθέσεις, εντάσεις και τάση για παιχνίδια δύναμης, καθώς υποβοηθείται αυτό το κλίμα κι από τη Σελήνη που σχηματίζει αντίθεση με τον Κρόνο. Αν δεν είναι κάτι που σας αφορά, μην τσιμπήσετε και μπείτε στη διαδικασία να συμμετέχετε ή να πάρετε το μέρος κάποιου, διότι τελικά θα βρεθείτε εσείς μπλεγμένοι. Ακόμη, προσπαθήστε να δείτε λίγο πιο ψύχραιμα και θέματα που σχετίζονται με την προσωπική σας ζωή. Είναι η μέρα που ευνοεί τις ζήλιες, την καχυποψία και την κτητικότητα στις σχέσεις, καθώς θα προσπαθείτε να ανακτήσετε τον έλεγχο. Αντ’ αυτού κοιτάξτε να αξιοποιήσετε θετικά το τετράγωνο Ερμή-Πλούτωνα, αποκτώντας μεγαλύτερο έλεγχο στη δουλειά. Ο Ερμής πέρασε προχθές στον Ταύρο ενθαρρύνοντας σας να δείτε τις πρακτικές πλευρές της δουλειάς και των οικονομικών σας και να κάνετε κάποιες απαραίτητες τακτοποιήσεις μέχρι τις 03/06.

Σκορπιός

Προσπαθήστε σήμερα να μην ξοδέψετε αδίκως πολύτιμο χρόνο σε σχέσεις και καταστάσεις που δεν σας ωφελούν, αντιθέτως περιορίζουν τον προσωπικό σας ελεύθερο χρόνο. Ακόμη, βάλτε τα όρια σας σε φίλους και συνεργάτες αν νιώθετε ότι σας απασχολούν από το έργο που έχετε. Από την άλλη, προσοχή σε έξοδα που μπορεί να κάνετε χωρίς να τα έχετε υπολογίσει όπως πρέπει, για να μην βγείτε εκτός προϋπολογισμού. Σήμερα, ακόμη, μπορεί να κάνετε κάποιες συζητήσεις πάνω σε οικονομικά θέματα. Δεν ευνοούνται όμως ούτε οι συμφωνίες κι επίσης δεν είναι η κατάλληλη μέρα για να αιτηθείτε μια αύξηση. Το επόμενο διάστημα οι σχέσεις προσωπικές και επαγγελματικές θα μπουν στο μικροσκόπιο και θα δείτε ποια σας κάνει και ποια θα αφήσετε πίσω σας. Ξεκινά μια ιδιαίτερα κοινωνική περίοδος για σας. Σήμερα το τετράγωνο του Ερμή με τον Πλούτωνα έχει την τάση να σκοτεινιάζει λίγο τη σκέψη σας, να σας κάνει να κολλάτε ειδικά με θέματα του παρελθόντος και να σας πιάνουν εμμονές. Προσοχή στις αντιπαραθέσεις στις σχέσεις σας.

Τοξότης

Η Σελήνη στον τομέα της καριέρας σάς ωθεί σήμερα να βάλετε τα δυνατά σας και να κυνηγήσετε τους στόχους σας. Παρόλα αυτά, η απαιτητική όψη του Ερμή με τον Πλούτωνα μπορεί να δημιουργήσει ένα κλίμα έντασης με άτομα από το επαγγελματικό σας περιβάλλον ή ακόμη και με φιλικά σας πρόσωπα, στενούς συγγενείς, γείτονες, κλπ. Προσπαθήστε να μη βιάζεστε, μην προχωρείτε σε συμπεράσματα αν δεν έχετε όλα τα στοιχεία στη διάθεση σας και αξιοποιήστε την ορμή και τη δύναμη σας θετικά, για να σκεφτείτε τρόπους να βελτιώσετε τη δουλειά σας. Ο Ερμής στον Ταύρο θα στρέψει την προσοχή σας σε θέματα που αφορούν την καθημερινότητα σας, τη δουλειά, τις σχέσεις με συνεργάτες και πελάτες και θα κάνει πιο απαιτητικές τις συνθήκες στη δουλειά και πιο έντονο το άγχος σας για να πάνε όλα καλά και όπως πρέπει. Γι’ αυτό θα πρέπει να κάνετε σωστό προγραμματισμό και να έχετε καλή οργάνωση στη μέρα σας, για να ανταποκρίνεστε σε όλα και να μην παραμελείτε το πιο βασικό απ’ όλα, που είναι η υγεία και η φυσική σας κατάσταση.

Αιγόκερως

Η Σελήνη στην Παρθένο σε όλη τη διάρκεια της μέρας σάς κάνει πρόθυμους να συμμετέχετε σε συζητήσεις και γενικώς να επικοινωνήσετε με συνεργάτες, γνωστούς και φίλους. Παρόλα αυτά, επειδή ο Ερμής σχηματίζει απαιτητική όψη με τον Πλούτωνα και υποβοηθείται κι από τις όψεις της Σελήνης φροντίστε να απέχετε από εντάσεις και υψηλούς τόνους, ειδικά όταν διαπραγματεύεστε πολύ υποκειμενικά ζητήματα. Εκμεταλλευτείτε τη μέρα για να εστιάσετε κυρίως σε θέματα επαγγελματικά, διότι από κει μπορεί να έχετε κάποιο κέρδος. Η θέση του Ερμή στον Ταύρο σηματοδοτεί για σας την έναρξη μιας ιδιαίτερα δημιουργικής και κοινωνικής περιόδου. Θέματα ερωτικών σχέσεων και παιδιών θα σας απασχολήσουν περισσότερο αλλά θα μπορείτε πιο άνετα να εκφράσετε τα συναισθήματα σας, να επικοινωνήσετε πιο άνετα, να ταξιδέψετε, να γνωρίσετε νέους ανθρώπους.

Υδροχόος

Η όψη τετραγώνου Ερμή-Πλούτωνα σχηματίζεται σήμερα με τον Πλούτωνα να βρίσκεται στο δικό σας ζώδιο και σας σπρώχνει σε μια ανάγκη να ελέγξετε τους γύρω σας ή τα πράγματα στη δουλειά ή στις σχέσεις, αλλά λίγη ψυχραιμία είναι απαραίτητη για να μην κάνετε υπερβολές. Μπορεί να νιώθετε απογοήτευση, διότι δεν πάνε τα πράγματα με τους ρυθμούς που θέλετε μπροστά κι όλο και κάτι σας εμποδίζει για να κάνετε αυτό που επιθυμείτε, είτε οι συνθήκες της εποχής είτε άλλοι ανασταλτικοί παράγοντες. Ένα αίσθημα ανικανοποίητου μπορεί να είναι έντονο, αλλά προσπαθήστε να μη μεταφέρετε τη διάθεση αυτή στον σύντροφο σας ή στην οικογένεια σας. Η θέση του Ερμή στον Ταύρο στρέφει την προσοχή σας στα θέματα της οικογένειας και του σπιτιού σας. Κάποιοι μπορεί να σκεφτείτε να περιποιηθείτε το «παλάτι» σας, άλλοι μπορεί να περάσετε περισσότερες ώρες μέσα σε αυτό εργαζόμενοι ή ακόμη μπορεί να έχετε υπόψη σας να ψάξετε ένα άλλο σπίτι προκειμένου να μετακομίσετε. Τα θέματα του σπιτιού και της ακίνητης περιουσίας σας θα σας απασχολήσουν μέχρι τις 03/06.

Ιχθύες

Σήμερα καλείστε να απαντήσετε στο εξής ερώτημα: πώς μπορείτε να βρείτε την ισορροπία ανάμεσα στη δουλειά και την προσωπική σας ζωή; Από τη μια οι υποχρεώσεις που έχετε απέναντι στη δουλειά ή στο σπίτι είναι σοβαρές και χρειάζονται την αφοσίωση σας για να βγουν εις πέρας και από την άλλη στην προσωπική σας ζωή όλο και κάποιος θα παραπονιέται, διότι δε νιώθει ότι είναι προτεραιότητα σας, είτε είναι ο σύντροφος, ένας φίλος ή ένας πολύ στενός συγγενής. Η Σελήνη στην Παρθένο σάς καλεί να βρείτε τρόπο να ισορροπήσετε ανάμεσα στις απαιτήσεις όλων, με μια μοναδική ίσως λύση: «προτεραιότητες». Εσείς πρέπει να βρείτε τι είναι αληθινά αυτό που πρέπει να πέσετε με τα μούτρα σήμερα και τι πρέπει να περιμένει. Τις πρωινές ώρες προσέξτε τις διαφωνίες κυρίως για υποκειμενικές απόψεις, καθώς ο Ερμής σχηματίζει με την άφιξη του στον Ταύρο τετράγωνο με τον Πλούτωνα από τον Υδροχόο. Σε κάθε περίπτωση, η είσοδος του Ερμή στον Ταύρο είναι μια θετική στιγμή για σας τους Ιχθύς σε ό,τι αφορά τις επαφές σας με τους άλλους, τις μετακινήσεις, τα ταξίδια, την αυτοέκφραση σας.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ