Η Maggie Smith επιστρέφει στο θεατρικό σανίδι

Η μεγάλη κυρία του βρετανικού θεάτρου και της οθόνης επιστρέφει στη σκηνή μετά από 12 χρόνια σε ηλικία 85 χρονών.

Η Μάγκι Σμιθ θα υποδυθεί την Μπρουμχίλντε Πόμζελ, γραμματέα του Γκέμπελς τα κρίσιμα χρόνια 1942 – 1945, η οποία πέθανε το 2017 σε ηλικία 106 χρονών στο έργο «A German Life» του πολυβραβευμένου θεατρικού συγγραφέα Christopher Hampton.

Το έργο βασίζεται στη μαρτυρία της Πόμζελ λίγους μήνες πριν πεθάνει καθώς και στο ντοκιμαντέρ «A German Life» το οποίο προβλήθηκε το 2016 από την αυστριακή τηλεόραση. Σε αυτό, η συνεργάτις του Γκέμπελς περιγράφει τα επαγγελματικά καθήκοντά της δίπλα στον υπουργό Προπαγάνδας του ναζιστικού καθεστώτος ως «μία ακόμα δουλειά» και διευκρινίζει ότι δεν αισθάνεται την ανάγκη να εξιλεωθεί. Αποδίδει την επιλογή της στη συγκεκριμένη νευραλγική θέση στις εξαιρετικές ικανότητές της ως δακτυλογράφου –αποσπάστηκε στο υπουργικό γραφείο από τη θέση της στην γερμανική ραδιοφωνία- και στην αποτελεσματικότητά της –ανάμεσα στα καθήκοντά της ήταν να φουσκώνει τα νούμερα των γερμανίδων που είχαν πέσει θύματα βιασμού από άντρες του Κόκκινου Στρατού.

Η Μπρουμχίλντε Πόμζελ, μετά από την πτώση του Βερολίνου καταδικάστηκε σε φυλάκιση 5 ετών την οποία εξέτισε και στη συνέχεια επέστρεψε στην αρχική δουλειά της στην γερμανική ραδιοφωνία – τηλεόραση.

To έργο θα κάνει δοκιμαστική πρεμιέρα (preview) στο Bridge Theatre του Λονδίνου στις 6 Απριλίου.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ