«Πρεμιέρα» για τα ηλεκτρικά λεωφορεία στη Θεσσαλονίκη (vid)


«Ποδαρικό» στα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία του ΟΑΣΘ έκαναν σήμερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Θεσσαλονίκης.

Από το πρωί της Δευτέρας, 17 ηλεκτρικά λεωφορεία άρχισαν δρομολόγια στη Θεσσαλονίκη, εξυπηρετώντας τις δυτικές συνοικίες της, και συγκεκριμένα τις λεωφορειακές γραμμές 21, «Εύοσμος – Αριστοτέλους» και 29, «Πολίχνη – Αριστοτέλους».

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες θα κυκλοφορήσουν επιπλέον 39 λεωφορεία στην Θεσσαλονίκη, ενώ μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα «βγουν» στους δρόμους της συμπρωτεύουσας 110 ηλεκτρικά λεωφορεία.

Οι επιβάτες διαπίστωσαν αρχικά το πόσο αθόρυβα είναι τα νέα λεωφορεία, ωστόσο εκπλήξεις είχε και το εσωτερικό. Αυτό που τράβηξε την προσοχή των περισσότερων επιβατών ήταν οι θύρες USB που διαθέτουν τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία και από τις οποίες μπορούν να φορτίζουν κινητά τηλέφωνα και τάμπλετ.

Μια ακόμη καινοτομία είναι ότι τα νέα ηλεκτρικά λεωφορεία διαθέτουν ράμπα – στη μεσαία θύρα – για την πρόσβαση ανθρώπων με προβλήματα κινητικότητας, ενώ υπάρχει και ειδική θέση για αναπηρικό αμαξίδιο.

Όπως δήλωσε σχετικά ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Χρήστος Σταϊκούρας, σύμφωνα μάλιστα με τα δοκιμαστικά δρομολόγια που προηγήθηκαν, η αυτονομία των νέων ηλεκτρικών λεωφορείων φαίνεται να είναι αρκετά μεγαλύτερη από τις προδιαγραφές του διαγωνισμού, οι οποίες είναι για 180 χιλιόμετρα.

Σημειώνεται ότι ταυτόχρονα, βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαδικασίες ολοκλήρωσης των εργασιών κατασκευής νέου σταθμού φόρτισης ηλεκτρικών λεωφορείων, σε οικόπεδο έκτασης 16 στρεμμάτων, στη Σταυρούπολη.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ