Δηλώθηκε νεκρός: Κράτησαν από λάθος ασθενή για 5 ώρες σε σακούλα πτωμάτων


Δηλώθηκε νεκρός: Μία τραγική ιστορία σημειώθηκε σε νοσοκομείο της Βραζιλίας, όπου ομάδα γιατρών  από λάθος δήλωσαν έναν ζωντανό ασθενή ως νεκρό

Ο εν λόγω άνδρας, που έχει καρκίνο στο στόμα, έμεινε για 5 ώρες μέσα σε σακούλα πτωμάτων, και κατέληξε να μεταφερθεί σε γραφείο τελετών προκειμένου να προχωρήσει η ταφή.

Σερβιτόρα αποκαλύπτει στο Tik Tok ότι αναγκάστηκε να εργαστεί ακόμα και όταν βρήκε πτώμα στις τουαλέτες

Δηλώθηκε νεκρός: Η τραχειοτομή και το ιατρικό λάθος

Ο 62χρονος Jose Ribeiro da Silva νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Hospital Estadual do Centro-Norte και λαμβάνει θεραπεία για τη μορφή καρκίνου από την οποία νοσεί. Σύμφωνα με τη nypost.com, στις 29 Νοεμβρίου ο άνδρας βρέθηκε στο νοσοκομείο με σκοπό να του χορηγηθεί η θεραπεία του. Όταν ο γιατρός ξεκίνησε τη διαδικασία, διαπίστωσε ότι ο ασθενής δεν ανέπνεε από το στόμα. Τον δήλωσε νεκρό, αγνοώντας ότι ο da Silva έπαιρνε ανάσες από την τραχειοτομή που είχαν κάνει στο λαιμό του.

 Δηλώθηκε νεκρός: Κράτησαν από λάθος ασθενή για 5 ώρες σε σακούλα πτωμάτων
Δηλώθηκε νεκρός: Κράτησαν από λάθος ασθενή για 5 ώρες σε σακούλα πτωμάτων

Είχαν εκδώσει πιστοποιητικό θανάτου

Οι γιατροί τον έβαλαν σε σακούλα πτωμάτων, ενώ λίγη ώρα αργότερα τον παρέλαβε το γραφείο τελετών. Η οικογένειά του ειδοποιήθηκε ότι είχε καταλήξει λόγω επιπλοκών του καρκίνου. Μάλιστα, οι συγγενείς του έλαβαν και το πιστοποιητικό θανάτου του. Στο γραφείο τελετών, υπάλληλος άνοιξε τη σακούλα προκειμένου να προχωρήσει στις απαραίτητες ενέργειες προετοιμασίας του νεκρού για την κηδεία, και ήρθε αντιμέτωπος με το μακάβριο θέαμα.

Ο da Silva είχε ορθάνοιχτα μάτια και ανέπνεε. Σύμφωνα με τις αναφορές, δεν ήταν περίπτωση νεκροφάνειας, αλλά λάθος εκτίμησης του γιατρού. Η οικογένεια του ασθενή ενημερώθηκε ότι τελικά δεν ήταν νεκρός και υπέβαλλε μήνυση προς το νοσοκομείο. Οι Αρχές συνέλαβαν και στη συνέχεια άφησαν ελεύθερο τον γιατρό που έκανε το μακάβριο λάθος.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ