“Βρωμάει” η φωτιά: Επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία για την “ύποπτη” φωτιά στο εργοστάσιο


“Βρωμάει” η φωτιά: Καταστράφηκε ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας από πυρκαγιά που ξέσπασε στις 9:30 το βράδυ χωρίς μέχρι στιγμής να έχει διευκρινιστεί η αιτία

Η εταιρεία «Γιαννίτσης» είναι αυτή που εμπλέκεται στην πρόσφατη υπόθεση με τα σχολικά γεύματα, που καταγγέλθηκε από τους γονείς μαθητών για μαζική τροφική δηλητηρίαση.

Η εταιρεία από την προηγούμενη Παρασκευή 17 Μαΐου είχε βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων και είχε δεχτεί καταγγελίες μετά τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από τα σχολικά γεύματα που διανέμει.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα των αρμόδιων υγειονομικών αρχών από τη Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας, τον ΟΠΕΚΑ, τον ΕΦΕΤ και τον ΕΟΔΥ, ενώ τις καταγγελίες διερευνά η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λαμίας.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, απέστειλε χθες στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας την παραγγελία για τη διενέργεια έρευνας για τα αίτια της φωτιάς στο εργοστάσιο της περιοχής το οποίο φέρεται να εμπλεκόταν σε μαζική δηλητηρίαση παιδιών.

«Παρακαλούμε να διερευνηθούν τα αίτια της πυρκαγιάς που, σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου, κατέστρεψε την Κυριακή 19-5-2024 ολοσχερώς το εργοστάσιο της εταιρείας «Γιαννίτση» στη βιομηχανική περιοχή της Λαμίας σε συνάρτηση με το γεγονός της εμπλοκής του συγκεκριμένου εργοστασίου με τα σχολικά γεύματα που οδήγησαν στο νοσοκομείο μαθητές δημοτικών σχολείων, λόγω μαζικής τροφικής δηλητηρίασης. Και να μας ενημερώσετε σχετικά», αναγράφεται στην παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Έρευνα ξεκίνησε η εισαγγελία Λαμίας μετά τις καταγγελίες για τροφική δηλητηρίαση μαθητών σε δημοτικά σχολεία της πόλης

Όπως έγινε γνωστό άρχισαν όλες τις προβλεπόμενες διαδικασίες ελέγχου στα σχολεία και στην επιχείρηση που παρασκευάζει, συσκευάζει και διανέμει τα σχολικά γεύματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αριθμός των κρουσμάτων στη Λαμία ενδεχομένως να είναι μεγαλύτερος, καθώς τα σχολικά γεύματα, ναι μεν διανέμονται στα σχολεία, ωστόσο αρκετοί μαθητές τα καταναλώνουν στο σπίτι τους με αποτέλεσμα να έχουν υποστεί δηλητηρίαση.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες μέχρι αυτή την ώρα έχουν υποβληθεί παραπάνω από 30 μηνύσεις σε βάρος των υπευθύνων. Κατά περίεργο λόγο τα ΜΜΕ δεν αναφέρουν το όνομα της εταιρείας «Giannitsis Group S.A.» που είχε την ευθύνη για ότι συνέβη.

Γιατί άραγε; Αν κάποιος επισκεφτεί την ιστοσελίδα της θα δει το ένα πιστοποιητικό μετά το άλλο για τα περίφημα ISO που δηλώνουν την ποιότητα και εύκολα θα αντιληφθεί ότι αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. 

"Βρωμάει" η φωτιά: Επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία για την "ύποπτη" φωτιά στο εργοστάσιο
“Βρωμάει” η φωτιά: Επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία για την “ύποπτη” φωτιά στο εργοστάσιο

Σύμφωνα με όσα προκύπτουν από τα αναρτημένα ονόματα ως μέλη του ΔΣ πρόκειται εκτός του πατέρα Γιώργου Γιαννίτση, τα 2 παιδιά του Ιωάννης και Αθανασία καθώς και η Χριστίνα Μουστάκα.

Η δουλειά με τα σχολικά τρόφιμα που μοιράζονται σε περισσότερα από 1500 σχολεία σε όλη την Ελλάδα με ευθύνη του ΟΠΕΚΑ και του Υπουργείου που ελέγχει η κ. Ζαχαράκη, είναι προϋπολογισμού 75 εκατ. ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δουλειά έχει μοιραστεί με εσωτερική συνεννόηση των εταιρειών σε 5 «εργολάβους» τροφίμων και αλίμονο αν κάποιος μπει ανάμεσα τους.

Για κρούσματα γαστρεντερίτιδας κάνει λόγο η εταιρεία κι αναφέρει ότι αναμένει το πόρισμα της εργαστηριακής ανάλυσης των γευμάτων από το Χημείο. Είναι προφανές ότι η ανακοίνωση αυτή αυτοαπαλλάσει την εταιρεία από την κακή συσκευασία και το πρόβλημα εντός των εγκαταστάσεων της και το μεταθέτει σε εξωγενής παράγοντες.

 

Η ανακοίνωση που εξέδωσε δεν πείθει κανέναν και σας την παραθέτουμε αυτούσια:

«Χθες 16-5-2024 παρουσιάσθηκαν κρούσματα γαστρεντερίτιδας σε αριθμό μαθητών δημοτικών σχολείων στον Δήμο Λαμιέων.

Το γεγονός φέρεται να συνδέεται με την κατανάλωση σχολικού γεύματος, το οποίο παράγεται και διανέμεται από την εταιρεία μας. Ήδη το θέμα διερευνάται με την δέουσα υπευθυνότητα, όπως προβλέπεται, βάσει των εφαρμοζόμενων διαδικασιών και πρωτοκόλλων, από τους αναγκαίους φορείς και αρμόδιες αρχές, στις οποίες παρέχουμε την οποιαδήποτε πληροφορία και στοιχείο μας ζητηθεί.

Δείγματα έχουν ήδη σταλεί στο Χημείο για εργαστηριακή ανάλυση. Το συμβάν αυτό, πρωτοφανές για την εταιρεία μας, καθώς όμοιό του δεν έχει εμφανισθεί ποτέ στην υπέρ τριακονταετή παρουσία της στον χώρο της σίτισης, χρήζει ιδιαίτερης προσοχής και διερευνήσεως, καθώς επί συνόλου 2033 διανεμηθεισών μερίδων εμφανίσθηκε σε περιορισμένο αριθμό περιπτώσεων.

Ανεξάρτητα από ευθύνη η μη της εταιρείας μας, εκφράζουμε τη λύπη μας και τη συμπαράστασή μας στα παιδιά και τους γονείς. Αναμένουμε τα σχετικά πορίσματα των διενεργούμενων ελέγχων και δηλώνουμε ότι στην περίπτωση που προκύψει, η οποιαδήποτε δική μας, έστω και παραμικρή πλημμέλεια, εξυπακούεται ότι αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας και τις συνέπειές της».


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ