Επιστολική ψήφος: Έχουν ήδη ψηφίσει 14.950 Έλληνες για τις Ευρωεκλογές


Σύμφωνα με τον Νάσο Μπαλέρμπα, Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών, έχει ήδη ξεκινήσει η διαδικασία της επιστολικής ψήφου για τις Ευρωεκλογές του 2024, με ενθαρρυντικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των εκλογέων που έχουν επιλέξει αυτό τον τρόπο ψήφου.

Σύμφωνα με τον ίδιο, από τους περίπου 202.500 εκλογείς που έχουν δηλώσει ότι θα ψηφίσουν με επιστολή, περίπου 14.950 έχουν ήδη ψηφίσει και αποστείλει τον φάκελο με την ψήφο τους προς το Υπουργείο Εσωτερικών.

Όσον αφορά τη διαδικασία μετά την αποστολή των φακέλων, οι απαντητικές επιστολές με τις ψήφους συγκεντρώνονται και φυλάσσονται στο Περιστέρι. Την Κυριακή των εκλογών, επιτροπές με δικαστικούς θα παραλάβουν κάλπες με αυτές τις ψήφους για να συμπεριληφθούν στην καταμέτρηση.

Επίσης, ο κ. Μπαλέρμπας αναφέρθηκε σε προβλήματα που έχουν καταγγείλει εκλογείς σχετικά με την παραλαβή του φακέλου με το υλικό. Υποστήριξε ότι λιγότερες από 100 περιπτώσεις έχουν αναφερθεί ως περιστατικά μη παραληφθέντων φακέλων.

Τέλος, ο Νάσος Μπαλέρμπας τόνισε την ασφάλεια της διαδικασίας επιστολικής ψήφου, επισημαίνοντας ότι τα προσωπικά δεδομένα είναι απόλυτα ασφαλή. Επιπλέον, ανέφερε ότι οι εκλογείς που έχουν επιλέξει αυτήν τη μέθοδο ψήφου αντιπροσωπεύουν κυρίως τις παραγωγικές ηλικίες, δηλαδή τις ηλικίες 40-60 ετών, που αποτελούν τον παραγωγικό ιστό της χώρας.

Η διαδικασία της επιστολικής ψήφου φαίνεται να εξελίσσεται ομαλά και με ασφάλεια, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Εσωτερικών.



 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ