Θεσσαλονίκη: «Όχι» των δικαστών στην έκδοση 50χρονου στην Τουρκία – Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν


Στην απόρριψη του αιτήματος των Τουρκικών Αρχών για έκδοση ενός 50χρονου άνδρα κουρδικής καταγωγής, στην γείτονα χώρα, προχώρησε σήμερα το Δικαστικό Συμβούλιο Εφετών Θεσσαλονίκης.

Ο 50χρονος Τούρκος κουρδικής καταγωγής που καταζητείται στην Τουρκία για σωρεία καταδικαστικών αποφάσεων, συνδεόμενες με εμπορία ναρκωτικών και τρομοκρατικές πράξεις, εξεταζόμενος ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου ισχυρίστηκε ότι οι κατηγορίες είναι κατασκευασμένες.

Επεσήμανε μάλιστα ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη καθώς ανήκει στο φιλοκουρδικό κόμμα HDP.

Σύμφωνα με το gr times εις βάρος του 50χρονου είχε εκδοθεί διεθνές ένταλμα, σε εκτέλεση του οποίου συνελήφθη από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λευκού Πύργου.

Με βάση τα έγγραφα του Ανώτατου Ποινικού Δικαστηρίου της Κωνσταντινούπολης, ο συλληφθείς, εμπλέκεται σε υποθέσεις εμπορίας ηρωίνης, άνω των 200 κιλών, αλλά και πράξεις που συνδέονται με την εγχώρια τρομοκρατία, αδικήματα, που φέρεται να τέλεσε τα διαστήματα από το 2004 έως το 2006.

Σύμφωνα με τα ίδια έγγραφα που συνοδεύουν το διεθνές ένταλμα, καταδικάστηκε σε συνολική κάθειρξη 30 ετών και τεσσάρων μηνών.

Ο ίδιος κατά τη σύλληψη του δήλωσε ότι έχει λάβει άσυλο στην Ελλάδα, ενώ αρνήθηκε τις πράξεις που του καταλογίζουν οι Αρχές της χώρας του, τις οποίες απέδωσε στην πολιτική του δράση.

Επιπλέον ανέφερε ότι η γυναίκα του και η ανιψιά του έχουν πολιτικά αξιώματα στην πόλη Βαν (η οποία κατοικείται κυρίως από Κούρδους)- η πρώτη ως πρόεδρος του τοπικού δημοτικού συμβουλίου και η δεύτερη ως δήμαρχος.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ