Euractiv: Συμφωνία για τη δημιουργία νέας Ευρωπαϊκής Αρχής για την προστασία των εργαζομένων


Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο και τα κράτη – μέλη κατέληξαν σε συμφωνία για τη δημιουργία μιας νέας Ευρωπαϊκής Αρχής Εργασίας (ELA) για την προστασία των δικαιωμάτων των εργαζομένων και τη διενέργεια διασυνοριακών ερευνών σε περίπτωση καταχρήσεων.

«Παρά την πρόοδο που έχει σημειωθεί στη βελτίωση ορισμένων Ευρωπαϊκών κανόνων τα προηγούμενα χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της οδηγίας για τους αποσπασμένους εργαζόμενους, η υλοποίηση και επιβολή των νόμων παραμένει μια πρόκληση», είπε ο Γερούν Λέναερς, Ολλανδός ευρωβουλευτής.

Κατά συνέπεια, πάνω από 17 εκατ. εργαζόμενοι που ζουν ή εργάζονται σε άλλο κράτος μέλος, να εκτίθενται σε πιθανές παραβιάσεις των δικαιωμάτων τους, είτε εξαιτίας ισχνής υλοποίησης των Ευρωπαϊκών κανόνων, παραπληροφόρησης ή έλλειψης συντονισμού μεταξύ των κρατών – μελών.

«Είναι πλέον καιρός η ELA να στηρίξει τους πολίτες μας που μετακινούνται, να διευκολύνει το έργο των κρατών μελών μας και να διασφαλίσει δικαιοσύνη και αξιοπιστία στην ενιαία αγορά μας», αναφέρει η δήλωση του προέδρου της Κομισιόν, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ