Στη δημοσιότητα η λίστα των 500 «ανεπιθύμητων» Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου για τον Ζελένσκι


Το Κίεβο συζητά την ανταλλαγή μόλις 38 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου από τους 500 που κρατούνται

Στη δημοσιότητα έδωσε – όπως είχε προαναγγείλει – η αρχισυντάκτραι του RT, Margarita Simonyan, κατάλογο με 500 ονόματα Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου τους οποίου το Κίεβο αρνείται να ανταλλάξει.

«Δημοσιεύω έναν κατάλογο 500 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου τους οποίους το Κίεβο αρνείται να πάρει, επιλέγοντας μόνο 38 από αυτούς ως «πολύτιμους», έγραψε στο κανάλι της στο Telegram.

Η τελευταία ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Κιέβου και Μόσχας έγινε στις 8 Φεβρουαρίου με 100 Ρώσους στρατιώτες να επιστρέφουν από την ουκρανική αιχμαλωσία. Σε αντάλλαγμα, ο ίδιος αριθμός ανθρώπων μεταφέρθηκε στο Κίεβο.

Όπως επεσήμανε ο Επίτροπος Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Ρωσία, Τατιάνα Μοσκάλκοβα, η διαδικασία ανταλλαγής αιχμαλώτων πολέμου με την ουκρανική πλευρά καθυστερεί λόγω των δύο μέτρων και δύο σταθμών του Κιέβου, το οποίο διαγράφει ιδιώτες και λοχίες από τους καταλόγους ανταλλαγής και σκόπιμα καταγράφει πολλούς μαχητές ως αγνοούμενους.

Σημείωσε ότι κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής, η Ουκρανία, κατά κανόνα, προτιμά τις προσωπικότητες των μέσων ενημέρωσης και το απλό στρατιωτικό προσωπικό δεν ενδιαφέρει τις αρχές της γειτονικής χώρας.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ