Λαμία: Ο ΕΦΕΤ αναστέλλει τη λειτουργία του εργοστασίου με τα δηλητηριασμένα γεύματα


«Πάγωμα» στην επαναλειτουργία του εργοστασίου με τα χαλασμένα γεύματα στη Λαμία, όπως αποφασίσθηκε από τον ΕΦΕΤ.

Ενόσω νέα στοιχεία που βρίσκονται στα «χέρια» της ΕΛΑΣ «δείχνουν» εμπρησμό στο εργοστάσιο παρασκευής γευμάτων στη Λαμία, η οποία οδήγησε σε μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών, ο ΕΦΕΤ εξέδωσε επίσημη ενημέρωση, στην οποία τονίζει πως «παγώνει» η επαναλειτουργία του.

Η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ:

«Το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και ο ΟΠΕΚΑ ανακοινώνουν την αναστολή της διανομής των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων μετά την απόφαση του ΕΦΕΤ να αναστείλει τη λειτουργία της αναδόχου εταιρείας με την επωνυμία “ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.”.

Ο ΟΠΕΚΑ, φορέας υλοποίησης του προγράμματος των σχολικών γευμάτων, μετά τις καταγγελίες των γονέων, ζήτησε άμεσα από τον ΕΦΕΤ και τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, τον έλεγχο στη μονάδα παραγωγής της επιχείρησης.

Σήμερα εκδόθηκε η υπ’ αριθ. 5862/22.05.2024 Απόφαση του ΕΦΕΤ περί αναστολής έγκρισης της εγκατάστασης παραγωγής μαγειρεμένων φαγητών της επιχείρησης με την επωνυμία “ΓΙΑΝΝΙΤΣΗΣ LOGISTICS Α.Ε.”.

Κατόπιν της απόφασης αυτής αναστέλλεται και η διάθεση των σχολικών γευμάτων στα δημοτικά σχολεία του Δήμου Λαμιέων, τα οποία συμμετέχουν στο πρόγραμμα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ