Δένδιας: Δεν θα επιτρέψουμε ανισορροπία κάτω από τη θάλασσα – Ιδρύεται Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας


Δεκτό έγινε το νομοσχέδιο του υπουργείου Άμυνας για την ίδρυση Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας. Το μήνυμα του Νίκου Δένδια.

Με ευρύτατη πλειοψηφία έγινε δεκτό από την ολομέλεια της Βουλής το νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας με τίτλο «Ίδρυση Ελληνικού Κέντρου Αμυντικής Καινοτομίας, εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις και λοιπές διατάξεις».

«Υπέρ» επί της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν η Νέα Δημοκρατία, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, και η ΚΟ Σπαρτιάτες, «κατά» ψήφισαν ΚΚΕ, Ελληνική Λύση, Νέα Αριστερά και η Νίκη, ενώ, «παρών» δήλωσε η Πλεύση Ελευθερίας.

Στην καταληκτική ομιλία του, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, δήλωσε ανοιχτός για συνεχή ενημέρωση των κομμάτων για τα εξοπλιστικά, σημειώνοντας ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρξει σχετική συζήτηση στην κοινοβουλευτική επιτροπή Εξοπλιστικών Προγραμμάτων.

Όπως τόνισε, σε αυτήν τη συνεδρίαση «θα συζητήσουμε για τις (σ.σ. φρεγάτες τύπου) Constellation, θα συζητήσουμε για τα (μαχητικά αεροσκάφη) F-35 και θα συζητήσουμε και για την έναρξη του προγράμματος των υποβρυχίων, το οποίο είναι μακρού χρόνου. Τα υποβρύχια δεν παραδίδονται αύριο το πρωί. Όμως, είναι φανερό ότι δεν μπορούμε να επιτρέψουμε να ανατραπεί η ισορροπία στο Αιγαίο, και για την ακρίβεια, κάτω από τη θάλασσα».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ