«Το Χαμόγελο του Παιδιού»: 2 εξαφανίσεις παιδιών κάθε 3 ημέρες, 1 εξαφάνιση ενήλικα κάθε 2 ημέρες – 32 κλήσεις την ημέρα σχετικές με εξαφανίσεις


Σοκάρουν τα στοιχεία για τις εξαφανίσεις παιδιών και ενηλίκων στη χώρα μας. Σύμφωνα με τα στοιχεία καταγράφονται 2 εξαφανίσεις παιδιών κάθε 3 ημέρες, 1 εξαφάνιση ενήλικα κάθε 2 ημέρες και 32 κλήσεις την ημέρα σχετικές με εξαφανίσεις. Το βασικό προφίλ του εξαφανισμένου παιδιού στην Ελλάδα είναι κορίτσι, εφηβικής ηλικίας και  ελληνικής καταγωγής.
Πιο αναλυτικά, τα Στατιστικά Στοιχεία του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού»:
2023:
8.354 τηλεφωνικές κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
Εξαφάνιση και αναζήτηση 186 παιδιών
Εξαφάνιση και αναζήτηση 160 ενηλίκων
Πρόληψη σε 1.300 μαθητές και μαθήτριες, 98 γονείς και κηδεμόνες, 704 εκπαιδευτικούς
1ου 4μήνου 2024, του Οργανισμού:
3.814 τηλεφωνικές κλήσεις στην Ευρωπαϊκή Γραμμή για τα Εξαφανισμένα Παιδιά 116000
Εξαφάνιση και αναζήτηση 81 παιδιών
Εξαφάνιση και αναζήτηση 50 ενηλίκων
Πρόληψη σε 511 μαθητές και μαθήτριες, 432 γονείς και κηδεμόνες, 51 εκπαιδευτικούς
Τα παραπάνω στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα από «Το Χαμόγελο του Παιδιού» σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο Μέγαρο με αφορμή την 25η Μαΐου «Παγκόσμια Ημέρα για τα Εξαφανισμένα Παιδιά». Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού», κος. Κώστας Γιαννόπουλος καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε για την παρουσία τους και δήλωσε «Όλα ξεκίνησαν 28 χρόνια πριν όταν ένα μικρό παιδί, ο γιος μου, φεύγοντας μου άφησε αυτή την παρακαταθήκη αλλά και σε εσάς, που ενώσατε τις δυνάμεις σας. Το Χαμόγελο υπηρετεί τους θεσμούς του κράτους, καθώς ο ρόλος ενός εθελοντικού Οργανισμού είναι να συμπληρώνει και όχι να υποκαθιστά, και το Χαμόγελο το κάνει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Αξιοποιείστε μας στο μέγιστο!». Αναφέρθηκε σε γνωστές υποθέσεις σε Ελλάδα και Εξωτερικό και συνέχισε παρουσιάζοντας νέες υπηρεσίες και πρωτοβουλίες του Οργανισμού.
Στατιστικά στοιχείων εξαφανίσεων Ανηλίκων και Ενηλίκων στην Ελλάδα αλλά και διεθνώς, παρουσίασε η Κοινωνική Λειτουργός και Συντονίστρια Εθνικού Κέντρου για τις Εξαφανίσεις Παιδιών και Ενηλίκων του Οργανισμού, κα Ειρήνη Ριζοπούλου η οποία αναφέροντας πως το βασικό προφίλ του εξαφανισμένου παιδιού στην Ελλάδα είναι κορίτσι, εφηβικής ηλικίας και  ελληνικής καταγωγής υπογράμμισε «Πρωταρχικός στόχος σε μια εξαφάνιση είναι η άμεση εύρεση του αγνοούμενου, και να είναι ασφαλής. Όταν πρόκειται για παιδιά, είναι σημαντικό να θυμόμαστε πως ένα παιδί που βρίσκεται μακριά από τους ανθρώπους που το φροντίζουν είναι ένα παιδί σε κίνδυνο».
Στατιστικά στοιχεία από το Διεθνές Κέντρο για τα Εξαφανισμένα Παιδιά και τα Παιδιά θύματα Εκμετάλλευσης (International Centre for Missing and Exploited Children – ICMEC):
8 εκατομμύρια παιδιά υπολογίζεται ότι εξαφανίζονται διεθνώς κάθε χρόνο
250.000 παιδιά – 1 παιδί κάθε 2 λεπτά εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Ευρώπη
1 παιδί εξαφανίζεται κάθε 8 λεπτά στην Ινδία
70.000 παιδιά εξαφανίζονται κάθε χρόνο στην Κίνα
2.300 παιδιά εξαφανίζονται κάθε ημέρα στις Η.Π.Α.Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ