Κίνηση ματ: «Συγχωνεύονται» ελληνικά σούπερ μάρκετ και ταράζουν την αγορά


Δύο από τους μεγαλύτερους ομίλους αγορών στην Ελλάδα, οι “Αστέρας” και “ΕΛΕΤΑ”, ενώνουν τις δυνάμεις τους για τη δημιουργία ενός νέου εμπορικού σχήματος με την ονομασία “Ερμής”. Στόχος αυτής της συνεργασίας είναι η αναβάθμιση των ανεξάρτητων σούπερ μάρκετ στη χώρα.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Οικονομικού Ταχυδρόμου, οι δύο όμιλοι σχεδιάζουν να συσπειρώσουν τη “μικρή λιανική” υπό το νέο εμπορικό σχήμα “Ερμής”, με στόχο την ενίσχυση της διαπραγματευτικής τους δύναμης και την απόκτηση καλύτερων τιμών από τους προμηθευτές.

Το δίκτυο των δύο Ομίλων συγκεντρώνει συνολικά 632 ανεξάρτητες λιανεμπορικές επιχειρήσεις απ’ όλη την Ελλάδα, με συνολικό τζίρο περίπου 873 εκατομμυρίων ευρώ και περίπου 4.630 εργαζομένους.

Ο νέος Όμιλος “Ερμής” θα προσπαθήσει να διαφοροποιήσει τα σούπερ μάρκετ του, προσφέροντας υπηρεσίες και προϊόντα που θα τα κάνουν να ξεχωρίζουν από τις μεγάλες αλυσίδες, ενισχύοντας έτσι την ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά.

Η δημιουργία του “Ερμή” φαίνεται να είναι μια κίνηση που θα αναδιαμορφώσει τον τομέα της λιανικής αγοράς στην Ελλάδα, δημιουργώντας νέες ευκαιρίες για τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις που συμμετέχουν.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ