Μεξικό: Ένοπλη επίθεση με πέντε νεκρούς σε εμπορικό κέντρο στο Ακαπούλκο


Το έγκλημα διαπράχθηκε μέσα σε εμπορικό κατάστημα κοντά στην κυριότερη λεωφόρο της τουριστικής μεξικανικής λουτρόπολης στα μεξικανικά παράλια στον Ειρηνικό 

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και ακόμα ένας τραυματίστηκε την Πέμπτη σε επίθεση ενόπλων σε εμπορικό κέντρο στο Ακαπούλκο, στο νότιο Μεξικό, τρεις μόλις ημέρες μετά τον εντοπισμό δέκα πτωμάτων σε συνοικίες της πόλης, η οποία, όπως και πολλές άλλες, πλήττεται από τη μάστιγα του οργανωμένου εγκλήματος σύμφωνα με την εισαγγελία.

Το γραφείο του εισαγγελέα της πολιτείας Γκερέρο, στην οποία υπάγεται διοικητικά η Ακαπούλκο, τόνισε σε ανακοίνωσή του πως διενεργεί έρευνα για την επίθεση αυτή που είχε πέντε νεκρούς, τέσσερις άνδρες και γυναίκα, κι έναν τραυματία. Διαπράχθηκε μέσα σε εμπορικό κατάστημα κοντά στην κυριότερη λεωφόρο της τουριστικής μεξικανικής λουτρόπολης στα μεξικανικά παράλια στον Ειρηνικό.

Τη Δευτέρα, οι αρχές βρήκαν 10 πτώματα σε συνοικίες της πόλης της πολιτείας Γκερέρο, η οποία συγκαταλέγεται σε αυτές που πλήττονται περισσότερο από το κύμα βίας που αποδίδεται στα καρτέλ των ναρκωτικών. Το 2023, οι αρχές σε αυτή κατέγραψαν 1.890 δολοφονίες.

Η βία που αποδίδεται στη δράση συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος έχει στοιχίσει τη ζωή σε κάπου 450.000 ανθρώπους, ενώ άλλοι 100.000 και πλέον έχουν εξαφανιστεί και χαρακτηρίζονται αγνοούμενοι από το 2006, όταν η τότε κυβέρνηση του προέδρου Φελίπε Καλδερόν (2006-2012) κήρυξε τον αμφιλεγόμενο «πόλεμο κατά των ναρκωτικών», αναπτύσσοντας τις ένοπλες δυνάμεις στο εσωτερικό για να παταχθούν τα καρτέλ.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ