Δήμητρα Λιάνη: Το σπίτι, που έγινε πρωτοσέλιδο στα 90s ρημάζει – Φωτογραφίες από τη βίλα-φάντασμα


Το σπίτι της πρώην πρώτης κυρίας πλέον ρημάζει

Σπασμένα τζάμια, σπασμένο λουκέτο στην εξώπορτα, η οποία είναι δεμένη με ένα απλό σύρμα, τοίχοι γεμάτοι με γκράφιτι, ξερόχορτα και φυτά που έχουν να κοπούν χρόνια, σκουριασμένα σίδερα στον κήπο….

Αυτές τις εικόνες αντικρίζει κάποιος από την άλλοτε θρυλική βίλα του αείμνηστου Κώστα Καρρά στην Κινέτα, που «φώλιασε» τη δεκαετία του ’90 τον θυελλώδη έρωτα της Δήμητρας Λιάνη-Παπανδρέου με τον Κώστα Σπυρόπουλο!

Το σπίτι, που έγινε πρωτοσέλιδο στα 90s, όταν αποκαλύφθηκε ότι εκεί ήταν το ερωτικό καταφύγιο της χήρας Παπανδρέου και του άλλοτε συντρόφου της Βουγιουκλάκη, στέκεται πια σαν φάντασμα, χωρίς να θυμίζει σε τίποτα το παρελθόν του!

Μια βίλα που έμελλε μαζί με εκείνη της Ζωζώς Σαπουντζάκη να γίνουν σήματα κατατεθέν για μια ολόκληρη περιοχή! Ποια είναι, όμως, η ιστορία της διάσημης βίλας, που ο φωτογραφικός φακός τη δεκαετία του ’90 κατάφερε να «τσακώσει» το πιο περιζήτητο ζευγάρι της χώρας, με τις φωτογραφίες να δημοσιεύονται ακόμα και σε έντυπα του εξωτερικού;

Στη γειτονιά της Σαπουντζάκη

Η βίλα του Κώστα Καρρά χτίστηκε στα τέλη της δεκαετίας του ’70, όταν πρώτη η «βασίλισσα της νύχτας» Ζωζώ Σαπουντζάκη έχτισε στην έρημη από σπίτια τότε Κινέτα τη βίλα της. Μια βίλα για την οποία έχουν γραφτεί χιλιάδες άρθρα και η αειθαλής Ζωζώ έκανε τα πιο εντυπωσιακά πάρτι του καλλιτεχνικού και όχι μόνο κόσμου της Ελλάδας, με καλεσμένους που θα ζήλευε ακόμα και η βασιλική οικογένεια. Βρισκόμαστε στο έτος 1996 και από τη ζωή έχει φύγει τόσο ο πρώην πρωθυπουργός Ανδρέας Παπανδρέου όσο και η εθνική μας σταρ Αλίκη Βουγιουκλάκη. Λίγους μήνες μετά τον θάνατό τους, οι ψίθυροι για το ειδύλλιο μεταξύ της πρώην πρώτης κυρίας της Ελλάδας και του συντρόφου της Αλίκης Βουγιουκλάκη, Κώστα Σπυρόπουλου, άρχισαν να ακούγονται!

liani spyropoulos24054
Η βίλα, που κάποτε ήταν αντικείμενο συζήτησης, τώρα πια είναι «κρυμμένη» πίσω από την εγκατάλειψη

Για μήνες όλοι ψάχνουν φωτογραφίες-πειστήρια του ζευγαριού για να πιστοποιήσουν τον έρωτά τους. Ξαφνικά η είδηση έρχεται από την Κινέτα, όταν έπειτα από πληροφορία δύο φωτογράφοι «τσακώνουν» το διάσημο ζευγάρι να κάνει διακοπές στη βίλα του Κώστα Καρρά. Η βίλα βρίσκεται χτισμένη σε τέτοιο σημείο όπου έχει ιδιωτική παραλία και δεν υπάρχει πρόσβαση για περίεργα μάτια. Οταν η είδηση γίνεται ξαφνικά πανελλήνιο θέμα, ο Νίκος Ευαγγελάτος φιλοξενεί στην εκπομπή του εκείνη την εποχή μέχρι και τον τότε αστυνομικό διευθυντή του Αστυνομικού Τμήματος των Μεγάρων, με τον ίδιο να επιβεβαιώνει πως υπήρξε θέμα ασφάλειας και ότι ακολουθήθηκαν οι νόμιμες διαδικασίες για τους δύο φωτογράφους, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Λίγες μέρες αργότερα, και αφότου οι δύο φωτογράφοι έπειτα από εξηγήσεις έχουν αφεθεί ελεύθεροι, κυκλοφορεί και φωτογραφικό υλικό από τις διακοπές των Λιάνη – Σπυρόπουλου από τη βίλα Κάρρα στην Κινέτα!

Οσα έλεγε η σύζυγος του ηθοποιού

Αυτή ήταν και η πρώτη φορά για το επιβεβαιωμένο πλέον ειδύλλιο του ζευγαριού! Χρειάστηκε να περάσουν, ωστόσο, είκοσι ολόκληρα χρόνια ώστε η αείμνηστη σύζυγος του Κώστα Καρρά, Αγγελική Μπαρούτσου, να μιλήσει δημόσια στον υπογράφοντα για τις διακοπές που είχε κάνει στη βίλα τους το τότε διάσημο ζευγάρι.

liani spyropoulos240542
Graffiti στους μαντρότοιχους της βίλας και παντού ξερόχορτα

«Ναι, είχαν έρθει στο σπίτι μας στην Κινέτα για διακοπές, προσκεκλημένοι του συζύγου μου, Κώστα Καρρά. Και φυσικά η είδηση διέρρευσε και άρχισε το κυνηγητό. Ηταν πολύ αγαπημένο ζευγάρι και φαίνονταν πολύ ερωτευμένοι την εποχή εκείνη. Οταν αποφασίσαμε να τους φιλοξενήσουμε στο σπίτι μας στην Κινέτα, θα συνεργαζόταν ο σύζυγός μου με τον Σπυρόπουλο και ήταν η αφορμή για να κάνουμε όλοι μαζί διακοπές. Ηρθαν εδώ με ιδιωτική ασφάλεια, χωρίς να κρύβονται στην αρχή. Εμειναν τέσσερις ημέρες. Την τρίτη ημέρα πλάκωσαν οι paparazzi. Κάπως μαθεύτηκε η είδηση. Ηταν κρυμμένοι στην παραλία και άρχισαν να φωτογραφίζουν. Ο Κώστας και η Δήμητρα είχαν πανικοβληθεί. Επιασαν τότε, λοιπόν, τους φωτογράφους και τους έδωσαν ένα πολύ μεγάλο ποσό με σκοπό να μη δημοσιευτούν οι φωτογραφίες. Γιατί, όπως καταλαβαίνετε, ήταν πολύ νωπός ο θάνατος και της Αλίκης και του Ανδρέα. Ομως εκείνοι αθέτησαν τον λόγο τους. Δεν κράτησαν την υπόσχεσή τους να μη δημοσιεύσουν τις φωτογραφίες. Ετσι πήραν και τα λεφτά και πούλησαν τις φωτογραφίες στα περιοδικά» είχε εξομολογηθεί η Αγγελική Μπαρούτσου, θυμίζοντας σε όλους πως η βίλα Καρρά έχει παρελθόν που δεν μπορεί να σβήσει ακόμα και αν αυτό έχει «κρυφτεί» πίσω από ξερόχορτα…

liani spyropoulos240546
Σπασμένα τζάμια στη βίλα της Κινέτας
liani spyropoulos240541
Σπασμένο λουκέτο στην εξώπορτα, η οποία είναι δεμένη με ένα απλό σύρμα

Πηγή: Εφημερίδα «Espresso»


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ