Θέλει ο Πούτιν κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία; Τι λένε ρωσικές πηγές


Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν φαίνεται ότι επιθυμεί να σταματήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία και να διαπραγματευθεί μια κατάπαυση πυρός δήλωσαν στο Reuters τέσσερις ρωσικές πηγές, τονίζοντας επίσης ότι εάν το Κίεβο και η Δύση δεν απαντήσουν τότε ο πόλεμος θα συνεχιστεί.

Τρεις από τις πηγές, που γνωρίζουν τις συζητήσεις στο περιβάλλον του Πούτιν, είπαν ότι ο Ρώσος ηγέτης έχει εκφράσει την απογοήτευσή του σε μια μικρή ομάδα συμβούλων για τις προσπάθειες που υποστηρίζονται από τη Δύση να εμποδίσουν τις διαπραγματεύσεις και την απόφαση του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζαλένσκι να αποκλείσει τις συνομιλίες.

«Ο Πούτιν μπορεί να πολεμήσει για όσο χρόνο χρειαστεί, αλλά είναι επίσης έτοιμος για κατάπαυση του πυρός για να σταματήσει ο πόλεμος», είπε μία άλλη πηγή από τις τέσσερις, που έχει συνεργαστεί με τον Πούτιν και έχει γνώση των συζητήσεων ανώτατου επιπέδου στην Κρέμλινο. Αυτός, όπως και οι άλλοι που αναφέρονται στη ενδεχόμενη κατάπαυση του πυρός, μίλησε υπό τον όρο της ανωνυμίας, δεδομένης της ευαισθησίας του θέματος.

Για το θέμα το Reuters μίλησε συνολικά με πέντε άτομα που συνεργάζονται ή έχουν συνεργαστεί με τον Πούτιν σε ανώτερο επίπεδο και ανήκουν στον πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο. Η πέμπτη πηγή δεν σχολίασε το πάγωμα του πολέμου.

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι ο Πούτιν, που επανεξελέγη τον Μάρτιο για μια νέα εξαετή θητεία, θα προτιμούσε να χρησιμοποιήσει την τρέχουσα δυναμική της Ρωσίας για να αφήσει πίσω του τον πόλεμο. Με βάση τις γνώσεις τους για συνομιλίες στις ανώτερες τάξεις του Κρεμλίνου, δύο από τις πηγές είπαν ότι ο Πούτιν είναι της άποψης ότι τα κέρδη στον πόλεμο μέχρι τώρα ήταν αρκετά και μπορούν να μιλήσουν για νίκη στον ρωσικό λαό.

 


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ