Τα τρία στάνταρ και οι εκπλήξεις του ανασχηματισμού – Ποιοι μπαίνουν στην κυβέρνηση


Στην προαναγγελία ανασχηματισμού προχώρησε χθες από την πολιτική επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας, προκαλώντας αλυσιδωτά σενάρια και εκτιμήσεις για τα νέα πρόσωπα που θα μπουν στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα και χωρίς να υπάρξει κάποια έκπληξη από τον πρωθυπουργό, ο αναγκαίος ανασχηματισμός δεν πρόκειται να είναι μεγάλης κλίμακας και θα περιοριστεί στις καλύψεις των κενών θέσεων που προκύπτουν από τις υποψηφιότητες των υφυπουργών Μακεδονίας – Θράκης και Εργασίας στους δήμους Θεσσαλονίκης και Αθήνας, αντίστοιχα.

Την ίδια ώρα κενή είναι και η θέση του υφυπουργού Άμυνας, μετά την παραίτηση της Μαρίας Κόλλια – Τσαρουχά, ενώ ακόμα κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουρία τι θα γίνει με τη θέση του υπουργού Εξωτερικών την οποία μετά την απομάκρυνση του Νίκου Κοτζία, την κατέχει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιλογές των νέων προσώπων που θα ενταχθούν στο κυβερνητικό σχήμα, θα σηματοδοτεί και το άνοιγμα στην Κεντροαριστερά από την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ προσδοκά να δημιουργήσει μια επιπλέον δεξαμενή ψηφοφόρων.

Ο ανασχηματισμό δεν θα περιλαμβάνει την επιστροφή του Νίκου Κοτζία που τα σενάρια των προηγούμενων ημερών τον ήθελαν να επιστρέφει στο υπουργείο Εξωτερικών. Οι πληροφορίες θέλουν τον Γιώργο Κατρούγκαλο να αναβαθμίζεται και από την θέση του αναπληρωτή να πηγαίνει υπουργός Εξωτερικών, ενώ στο συγκεκριμένο υπουργείο θα γίνει μια ακόμα προσθήκη.

Σύμφωνα με τα όσα διακινούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα, ο Σωτήρης Βαλντέν με καταβολές από το χώρο της Κεντροαριστέρας αναμένεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών.

Στην κυβέρνηση αναμένεται να εισέλθουν και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ, που παραμένουν αποστασιοποιημένα από την πολιτική του ΚΙΝΑΛ.

Τα ονόματα που ακούγονται έντονα είναι του Γιάννη Ραγκούση και του Νίκου Μπίστη. Μάλιστα για τον πρώτο οι πληροφορίες λένε ότι αν εισέλθει στην κυβέρνηση τότε θα τοποθετηθεί στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Εργασίας που χηρεύει εξαιτίας της υποψηφιότητας του Νάσου Ηλιόπουλου για το δήμο της Αθήνας.

Οσον αφορά τώρα τη θέση της Κατερίνας Νοτοπούλου, αυτή αναμένεται να την καταλάβει βουλευτής από τη Βόρεια Ελλάδα.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ