Δολοφονία Λυγγερίδη: Απίστευτο και όμως αληθινό – Πυροσβέστης είχε λάβει μέρος στα επεισόδια


Ο σκούφος «πρόδωσε» τον πυροσβέστη, ο οποίος τέθηκε σε διαθεσιμότητα

Δεν μπορεί να χωρέσει ανθρώπου νους τα όσα συνέβησαν το βράδυ της 4ης Δεκεμβρίου έξω από το κλειστό «Μελίνα Μερκούρη», όπου έχασε τη ζωή του ο αστυνομικός Γιώργος Λυγγερίδης, καθώς στα επεισόδια έλαβε μέρος και… πυροσβέστης!

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για έναν πυροσβέστη επταετούς θητείας, ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στα επεισόδια στο Ρέντη και για το λόγο αυτό, με απόφαση του αρχηγού της Πυροσβεστικής τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τις 14 Μαΐου.

Επίσης, σε βάρος του έχει διαταχθεί ένορκη διοικητική εξέταση με τον κίνδυνο να αποταχθεί από το Σώμα.

Ο πυροσβέστης κατηγορείται για 28 αδικήματα με πιο σοβαρά εκείνα για ένταξη και διεύθυνση σε εγκληματική οργάνωση, ενώ κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, κατασκευή εκρηκτικών και εμπρηστικών μηχανισμών, κατοχή εμπρηστικών και εκρηκτικών μηχανισμών, εκβίαση, ληστεία κατά συναυτουργία.

Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, ο 30χρονος συμμετείχε στη δολοφονική επίθεση κατά των ΜΑΤ τη βραδιά των επεισοδίων στο Ρέντη.

Αυτό που τον πρόδωσε, φαίνεται πως είναι ο σκούφος που φορούσε εκείνο το βράδυ -καλύπτοντας και τα χαρακτηριστικά του προσώπου του- τον οποίο πέταξε μετά τα επεισόδια.

Ο σκούφος μεταφέρθηκε στα εργαστήρια της Αστυνομίας και ταυτοποιήθηκε ο πυροσβέστης από γενετικό υλικό.

Ο ίδιος δικαιολογήθηκε λέγοντας ότι πέταξε το σκούφο στην είσοδο του πάρκινγκ από φόβο ότι θα ενοχοποιηθεί χωρίς ο ίδιος να έχει κάνει κάτι.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ