Χάρης Θεοχάρης από την Αργολίδα: «Οι ιδέες της ΝΔ ανοίγουν το δρόμο για την ευρωπαϊκή οικογένεια


«Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και θα συνεχίσει, κατά την άποψή μας, να πρωταγωνιστεί μόνο με μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία» δήλωσε ο κύριος Θεοχάρης

Με στόχο την άμεση επικοινωνία με τους πολίτες, καθώς και τη διάδοση του μηνύματος για την κεφαλαιώδη σημασία των Ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, ο Υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Χάρης Θεοχάρης πραγματοποίησε διαδοχικές επισκέψεις σε διάφορα σημεία της Αργολίδας και του Δήμου Ερμιονίδας.

Στην περιοδεία, τον κ. Θεοχάρη συνόδευσε ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κ. Παναγιώτης Αλεξανδρής.

«Η φωνή του πολίτη είναι πολύ σημαντική» επισήμανε με έμφαση ο κ. Θεοχάρης στο πλαίσιο των επαφών του στο Ναύπλιο, τονίζοντας επιπλέον ότι «γι’ αυτό και οι Ευρωεκλογές είναι για την Ευρώπη και την Ελλάδα.

Είναι εκλογές, οι οποίες θα επηρεάσουν συνολικά την καθημερινότητα των πολιτών τα επόμενα χρόνια. Η Ελλάδα πρωταγωνιστεί στην Ευρώπη και θα συνεχίσει, κατά την άποψή μας, να πρωταγωνιστεί μόνο με μία ισχυρή Νέα Δημοκρατία. Υπάρχει ένα εθνικό διακύβευμα, το οποίο έχει σχέση με την συνέχιση της πολιτικής σταθερότητας για τα επόμενα τρία χρόνια, μέχρι τις εθνικές εκλογές. Δεν πρέπει να δοθεί η αίσθηση ότι αμφισβητούνται οι επιλογές του ελληνικού λαού, οι οποίες είναι πρόσφατες. Η εντολή στη Νέα Δημοκρατία για τη διακυβέρνηση της χώρας είναι νωπή. Σε λίγες εβδομάδες συμπληρώνεται μόλις ένας χρόνος από τις εθνικές εκλογές του 2023».

Στο ίδιο πνεύμα, απευθυνόμενος σε πολίτες και στελέχη δημοσίων υπηρεσιών στο Ναύπλιο, ο Υφυπουργός εξήγησε ότι «η αποχή δεν αποτελεί λύση σε καμία διαδικασία, και πολύ περισσότερο σε αυτή που έχουμε μπροστά μας, τις Ευρωεκλογές. Διότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι. Απειλείται με πολέμους που γίνονται δίπλα της, γι’ αυτό και χρειάζεται στρατηγική αυτονομία. Σήμερα τίθενται επίσης ερωτήματα κρίσιμα για την ταυτότητα της Ευρώπης. Αποτελεσματικές απαντήσεις στα μεγάλα ζητήματα μπορεί να δώσει μόνο ένα ισχυρό, Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα στο Ευρωκοινοβούλιο. Και με ισχυρότερη παράταξη στους κόλπους αυτής της μεγάλης ευρωπαϊκής οικογένειας τη Νέα Δημοκρατία του Κυριάκου Μητσοτάκη».

Σε σχέση με την αντιμετώπιση της ακρίβειας και την πρόσφατη πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, με την επιστολή που απηύθυνε στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, ο κ. Χάρης Θεοχάρης υπογράμμισε ότι «οι ιδέες της Νέας Δημοκρατίας πρωτοπορούν και ανοίγουν το δρόμο και για την υπόλοιπη ευρωπαϊκή οικογένεια. Η ακρίβεια είναι το βασικότερο πρόβλημα και βλέπουμε ότι σε μεγάλο βαθμό, υπάρχουν πολυεθνικές επιχειρήσεις, οι οποίες εκμεταλλεύονται τη θέση ισχύος τους για να μοιράσουν την ευρωπαϊκή αγορά σε τμήματα. Ωστόσο, βασικός πυλώνας της Ε.Ε. είναι η ύπαρξη μίας ενιαίας, ευρωπαϊκής αγοράς για το καλό όλων των Ευρωπαίων πολιτών. Όταν αυτό καταστρατηγείται, η λύση μπορεί να βρεθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Χαιρόμαστε, λοιπόν, που η επιστολή του Πρωθυπουργού συνάντησε ευήκοα ώτα και απαντήσεις που την χαιρετίζουν. Είμαι βέβαιος ότι μετά τις εκλογές, θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα στην Ε.Ε. σε σχέση με την υιοθέτηση των προτάσεων της Ελληνικής Κυβέρνησης».

Σε ό,τι αφορά στο πρόσφατο κρούσμα διαφθοράς στη ΔΟΥ Χαλκίδας, ο Υφυπουργός κ. Θεοχάρης δήλωσε κατηγορηματικά πως «η έρευνα θα συνεχιστεί, η δικαιοσύνη θα κάνει το καθήκον της. Έχουμε μηδενική ανοχή στη διαφθορά. Η σχέση εμπιστοσύνης ανάμεσα στους πολίτες και τη φορολογική διοίκηση αποτελεί αδιαπραγμάτευτο όρο για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας. Απαράβατη προϋπόθεση ώστε να επιτύχουμε την εμπέδωση της φορολογικής δικαιοσύνης προς όλους τους πολίτες».

Το πρόγραμμα της σύντομης περιοδείας του κ. Χάρη Θεοχάρη στην Αργολίδα περιέλαβε επαφές με τους δημάρχους Ερμιονίδας, Ναυπλίου και Άργους, κ.κ. Γιάννη Γεωργόπουλο, Δημήτρη Ορφανό και Γιάννη Μαλτέζο αντιστοίχως, οι οποίοι συζήτησαν με τον Υφυπουργό ζητήματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία, αλλά και θέματα γενικότερου ενδιαφέροντος με κοινό άξονα αναφοράς τη βελτίωση της ποιότητας ζωής του πολίτη.

Επίσης, ο κ. Θεοχάρης μετέβη στη ΔΟΥ και στο τελωνείο Ναυπλίου, στη μαρίνα Πορτοχελίου, επισκέφτηκε πρότυπες επιχειρήσεις παραγωγής ελληνικών προϊόντων (οινοποιεία, ελαιουργίες κ.λπ.) και, βεβαίως, συνομίλησε απευθείας με συμπολίτες του εκτός πρωτοκόλλου στο Ναύπλιο, το Άργος, το Κρανίδι, την Ερμιόνη, την Αρχαία και Νέα Επίδαυρο, το Λυγουριό.

Τον υφυπουργό συνόδευαν ο Προέδρος ΔΕΕΠ Αργολίδας Παναγιώτης Ζαχαριάς, ο Αντιπεριφερειάρχης Αναστάσιος Γανώσης, ο Πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Ερμιονίδας Αθανάσιος Μίζης, το Μέλος ΔΕΕΠ Γεώργιος Λάτσης και ο πρόεδρος ΔΗΜΤΟ Επιδαύρου Βασίλειος Οψιμούλης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ