Θεσσαλονίκη: Καταδικάστηκε πρώην Αντιδήμαρχος για εκβιασμό – Ζήτησε χρήματα από πελάτη του


Πρόκειται για εργαζόμενο της προηγούμενης διοίκησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Σε εννέα μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή καταδικάσθηκε πρώην Αντιδήμαρχος στη Θεσσαλονίκη, που με την ιδιότητα του λογιστή είχε ζητήσει εκβιαστικά χρήματα από πελάτη του, φαρμακοποιό στο επάγγελμα, για να διευθετήσει υποτιθέμενη φορολογική εκκρεμότητα προς την Εφορία. Με την ίδια ποινή τιμωρήθηκε ένας συνεργάτης του, ο οποίος παραπέμφθηκε να δικασθεί μαζί του.

Πρόκειται για πρώην Αντιδήμαρχο της προηγούμενης διοίκησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης και μετά την εμπλοκή του στην υπόθεση είχε υποβάλλει παραίτηση από τη θέση που κατείχε μέχρι τότε.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχους τους δύο λογιστές για εκβίαση με απειλή βλάβης της επιχείρησης, τελεσθείσα από κοινού, αναγνωρίζοντας σε εκείνους το ελαφρυντικό του πρότερου σύννομου βίου.

Είχαν συλληφθεί τον Μάιο του 2022, έπειτα από καταγγελία του φαρμακοποιού στην Υποδιεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος της ΕΛΑΣ. Κατά την αστυνομική επιχείρηση προσημειώθηκαν χαρτονομίσματα που αφορούσαν μέρος του ποσού των 2.000 ευρώ, το οποίο κατηγορούνται ότι αξίωσαν και παραδόθηκαν στον κατηγορούμενο συνεργάτη.

Ο πρώην Αντιδήμαρχος, που παρέστη στη δίκη, ανέφερε ότι τα χρήματα αφορούσαν την αμοιβή του λογιστικού του γραφείου αλλά ήταν λάθος ο τρόπος με τον οποίο ζήτησαν να την εισπράξουν. Ο συνεργάτης του παρέστη διά πληρεξούσιου δικηγόρου. Για την ίδια υπόθεση είχε συλληφθεί και μία εφοριακός η οποία όμως στην πορεία απαλλάχθηκε των κατηγοριών, καθώς δεν προέκυψε εμπλοκή της.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ