Ο Πούτιν εξήγησε γιατί τα ελικόπτερα που συνόδευαν τον Ραΐσι δεν είχαν πρόβλημα


Αντιπαράθεση Μόσχας – Ουάσιγκτον για τα ελικόπτερα 

Μέλη της αντιπροσωπείας του Ιρανού προέδρου Εμπραχίμ Ραϊσι, που τον συνόδευε στην πτήση από το Αζερμπαϊτζάν, πέταξαν με ελικόπτερα ρωσικής κατασκευής, αυτά τα μηχανήματα έφτασαν με ασφάλεια στον προορισμό τους, είπε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σήμερα σχολιάζοντας το πρόσφατο αεροπορικό δυστύχημα.

Σχολιάζοντας τον θάνατο του Ιρανού προέδρου ως αποτέλεσμα συντριβής του ελικοπτέρου, ο Πούτιν σημείωσε ότι «ελικόπτερα ρωσικής κατασκευής πέταξαν χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες στις ίδιες συνθήκες, στον ίδιο διάδρομο, στην πραγματικότητα, χωρίς προβλήματα».

Νωρίτερα, το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ δήλωσε ότι «η ιρανική κυβέρνηση ήταν υπεύθυνη για την απόφαση να πετάξει ένα ελικόπτερο 45 ετών σε συνθήκες που χαρακτηρίστηκαν κακές και όχι κάποιος άλλος». Οι ΗΠΑ απέρριψαν τις κατηγορίες εναντίον του αμερικανικού ελικοπτέρου, που επέβαινε ο Ραϊσι, η συντήρηση του οποίου θα μπορούσε να παρεμποδιστεί από τις αμερικανικές κυρώσεις.

Εν τω μεταξύ, η αρχική έρευνα που διεξήγαγε η ομάδα διάσωσης έδειξε ότι το απαρχαιωμένο ελικόπτερο είτε δεν είχε καθόλου εγκατεστημένο αναμεταδότη, είτε είχε, αλλά για άγνωστο λόγο ήταν απενεργοποιημένος .


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ