Οι αρχαιολόγοι βρήκαν σπάνιους παπύρους στην Αίγυπτο


Νέα αρχαιολογική ανακάλυψη στην  Αίγυπτο 

Πολωνοί αρχαιολόγοι βρήκαν παπύρους στην Αίγυπτο που περιείχαν αλληλογραφία από αρχαίο ρωμαϊκό στρατιωτικό προσωπικό.

Γραπτά αντικείμενα που βρέθηκαν σε ανασκαφές στο χωριό Βερενίκη στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας παρείχαν τα πρώτα πειστικά στοιχεία της παρουσίας Ρωμαίων λεγεωνάριων στην περιοχή. Το Arkeonews γράφει για το σπάνιο εύρημα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, οι αρχαιολόγοι κατάφεραν να βρουν θραύσματα παπύρου μήκους πολλών εκατοστών, που έμοιαζαν με ένα εξαιρετικά περίπλοκο παζλ. Η αξία τους ήταν δύσκολο να προσδιοριστεί, αφού μεμονωμένα αποκόμματα δεν επέτρεπαν σε κάποιον να κατανοήσει το περιεχόμενο των κειμένων.

Το μυστήριο επιλύθηκε από έναν ερευνητή από τη Γερμανία που ειδικεύεται στη μελέτη αρχαίων επιγραφών. Έγινε μέλος μιας ομάδας Πολωνών επιστημόνων και συνέλεξε θραύσματα παπύρου σε ειλητάρια μήκους 30 εκατοστών.

Αλληλογραφία εκατόνταρχων

Αποδείχθηκε ότι τα κείμενα που βρέθηκαν ήταν αλληλογραφία μεταξύ των εκατόνταρχων του αρχαίου ρωμαϊκού στρατού και των διοικητών των ρωμαϊκών λεγεώνων. Τα γράμματα αναφέρουν ρωμαϊκά ονόματα: Λουκίνιος και Πετρόνιος.

Σε αυτή την αλληλογραφία, ο Πετρόνιος ρωτά τον Λουκίνιο, που βρισκόταν στη Βερενίκη, για τις τιμές ορισμένων αποκλειστικών αγαθών. Υπάρχει επίσης μια δήλωση: “Σου δίνω χρήματα, στείλε τα σε ένα απόσπασμα λεγεωνάριων με καμήλες. Δώσε τους μοσχάρια και κοντάρια σκηνών”.

Οι ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η τοποθεσία, όπου βρέθηκαν σπάνια γραπτά αντικείμενα, ήταν η κατοικία ενός εκατόνταρχου του ρωμαϊκού στρατού.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ