Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Ειρωνείες από τους κατηγορουμένους και διακοπή της δίκης

Στον απόηχο των σοβαρότατων αποκαλύψεων και των συλλήψεων για το κύκλωμα της «μαφίας του Κορυδαλλού», συνεχίστηκε σήμερα (15/02) για να διακοπεί όμως εκ νέου για την 1η Μαρτίου, η δίκη για την εν ψυχρώ δολοφονία του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Από το πρωί της Παρασκευής, είχαν τοποθετηθεί στην είσοδο των δικαστηρίων επιπλέον μηχανήματα ελέγχου, όπως αυτά που υπάρχουν στα αεροδρόμια, ενώ μέσα στη δικαστική αίθουσα ήταν ισχυρή η αστυνομική παρουσία. Οι δυο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του άτυχου ποινικολόγου Κλοντιάν Λεκοτσάι και Ιμπραχίμ Μπραχιμαί μετήχθησαν στο δικαστήριο από τις φυλακές Κορυδαλλού, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο Λεκοτσάι φέρεται ως ηθικός αυτουργός της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου ενώ ο Μπραχιμάι ως φυσικός αυτουργός. Μάλιστα, ο τελευταίος κατηγορείται και για τη στυγερή δολοφονία του Άλμπερτ Μπάκο στον Κορυδαλλό, επίσης κατηγορουμένου στην υπόθεση δολοφονίας του αδικοχαμένου ποινικολόγου.

Λαμβάνοντας το λόγο, ο Λεκοτσάι ζήτησε από το δικαστήριο πενθήμερη διακοπή αφενός διότι ο συνήγορος του παραιτήθηκε από την υπεράσπισή του αφετέρου γιατί ο ίδιος -όπως είπε -συγκεντρώνει έγγραφα στοιχεία για την υπόθεση.

«Κυρία πρόεδρε εχθές από την τηλεόραση είδαμε ότι έχουμε γίνει η κόζα νόστρα του Κορυδαλλού», είπε ο κατηγορούμενος απευθυνόμενος στο δικαστήριο με εμφανή ειρωνική διάθεση.

Ο κατηγορούμενος είπε ακόμη στο ίδιο στιλ, απευθυνόμενος στην πρόεδρο: «Τους κρατούμενους μάρτυρες έχουν αποφασίσει να τους φέρουν όλους μαζί μια ημέρα… μακάρι να τους προστατεύσουν για να μην τους σκοτώσουν όπως σκότωσαν τον Ντούσα…», (πρόκειται για τον κρατούμενο που βρέθηκε νεκρός στις φυλακές Κορυδαλλού τον περασμένο μήνα).

Τελικά, κατόπιν σχετικής πρότασης του εισαγγελέα της έδρας, το δικαστήριο διέκοψε τη δίκη για την 1η Μαρτίου, προκειμένου ο συνήγορος του συγκεκριμένου κατηγορουμένου να ενημερωθεί επί της δικογραφίας.

Αποχωρώντας από τα δικαστήρια ο Κλοντιάν Λεκοτσάι φώναξε στους δημοσιογράφους: «Τραβάτε πλάνα τον Φλώρο και τον Βορίδη τα κλεφτρόνια…».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here