Βιβλική καταστροφή στην Παπούα Νέα Γουινέα: Πάνω απο 300 άνθρωποι θάφτηκαν στις λάσπες


Περισσότεροι από 300 άνθρωποι θάφτηκαν μετά από κατολίσθηση στην Παπούα Νέα Γουινέα, αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης

Περισσότεροι από 300 άνθρωποι και πάνω από 1.100 σπίτια θάφτηκαν από μια τεράστια κατολίσθηση που ισοπέδωσε ένα απομακρυσμένο χωριό στη βόρεια Παπούα Νέα Γουινέα, μετέδωσαν τοπικά μέσα ενημέρωσης το Σάββατο. Οι ειδικοί εκφράζουν φόβους για περισσότερους νεκρούς στην κατολίσθηση που έπληξε το χωριό Καοκαλάμ στην επαρχία Ένγκα, περίπου 600 χλμ βορειοδυτικά της πρωτεύουσας Πορτ Μόρεσμπι, περίπου στις 3 τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η κατολίσθηση στο έθνος του Ειρηνικού βόρεια της Αυστραλίας έθαψε περισσότερους από 300 ανθρώπους και 1.182 σπίτια, ανέφερε η Papua New Guinea Post Courier, επικαλούμενη σχόλια ενός μέλους του κοινοβουλίου της χώρας, Άιμος Άκεμ.

Περισσότερα από έξι χωριά επλήγησαν από την κατολίσθηση στην περιοχή Μουλιτάκα της επαρχίας, δήλωσε το Σάββατο το Υπουργείο Εξωτερικών και Εμπορίου της Αυστραλίας (DFAT). «Βρισκόμαστε σε στενή επαφή με τις αρχές της Παπούας Νέας Γουινέας για περαιτέρω εκτιμήσεις σχετικά με την έκταση των ζημιών και των απωλειών», δήλωσε εκπρόσωπος της σε δήλωση.

Το Australian Broadcasting Corp ανέφερε το Σάββατο ότι τέσσερις σοροί ανασύρθηκαν αφού ομάδες έκτακτης ανάγκης έφτασαν στην αραιοκατοικημένη περιοχή, όπου ο αριθμός των νεκρών αναμένεται να αυξηθεί. Η κατολίσθηση έχει μπλοκάρει την πρόσβαση στον αυτοκινητόδρομο και τα ελικόπτερα είναι ο μόνος τρόπος πρόσβασης στην περιοχή, ανέφερε ο τηλεοπτικός σταθμός.

Πλάνα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που αναρτήθηκαν από τους ντόπιους δείχνουν ανθρώπους να σκαρφαλώνουν πάνω από βράχους, ξεριζωμένα δέντρα και λόφους από χώμα αναζητώντας επιζώντες. Στο βάθος ακούγονταν γυναίκες να κλαίνε. Ο Πρωθυπουργός Τζέιμς Μαράπε είπε ότι αξιωματούχοι των καταστροφών, η αμυντική δύναμη και το Υπουργείο Έργων και Αυτοκινητοδρόμων βοηθούν στις προσπάθειες παροχής βοήθειας και ανάκαμψης.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ