Καναδάς: Σερβιτόρα ορκίστηκε να μην εξυπηρετεί τουρίστες που δεν αφήνουν φιλοδώρημα – «Συνηθίστε το»


Μια σερβιτόρα από τον Καναδά δέχτηκε έντονες επικρίσεις αφού ορκίστηκε να «μην εξυπηρετήσει ξανά Αυστραλούς»

Μια σερβιτόρα από τον Καναδά δέχτηκε αρνητικά σχόλια αφού αποφάσισε «να μην εξυπηρετήσει ξανά Αυστραλούς» ύστερα από το παράπονό της για το φιλοδώρημα που δεν της άφησαν.

Η Alexis Zarya κάλεσε τους ανθρώπους που επισκέπτονταν άλλες χώρες να το «συνηθίσουν» αφού αποκάλυψε ότι μια οικογένεια Αυστραλών έκανε λογαριασμό 200 καναδικών δολαρίων (περίπου 250 δολάρια ΗΠΑ) και δεν της άφησε φιλοδώρημα για τις υπηρεσίες της – μια συνηθισμένη πρακτική στις ΗΠΑ και τον Καναδά.

Οι Αυστραλοί επιτέθηκαν στη σερβιτόρα χαρακτηρίζοντας το βίντεό της «αγενές» και επισημαίνοντας τα προφανή ελαττώματα του συστήματος με τα φιλοδωρήματα στον Καναδά και τις ΗΠΑ, η Alexis απάντησε – και σίγουρα δεν ήταν ικανοποιημένη.

«Αν δεν πάρουμε φιλοδώρημα και δεν βγάλουμε χρήματα, μπορούμε να το διαχειριστούμε αυτό, αλλά το πρόβλημα είναι ότι αν φας κάπου και κάνεις ένα τεράστιο λογαριασμό και δεν αφήσεις φιλοδώρημα, πρέπει να πληρώσουμε χρήματα από την τσέπη μας και αυτό είναι το πρόβλημα», είπε σε ένα νέο βίντεο.

Συνέχισε λέγοντας ότι οι σερβιτόροι στις ΗΠΑ και τον Καναδά πρέπει συχνά να πληρώσουν ένα “tip out fee”. Αυτό συμβαίνει όταν το εστιατόριο χρεώνει τους σερβιτόρους του ένα ποσοστό επί των πωλήσεών τους, το οποίο κατανέμεται στους συναδέλφους που τους βοήθησαν, όπως ο βοηθός σερβιτόρος που καθάρισε και ετοίμασε ξανά τα τραπέζια τους και ο μπάρμαν.

Το τέλος είναι συχνά ένα υποχρεωτικό ποσό που ορίζει το εστιατόριο. Στη συνέχεια, η Alexis απάντησε σε εκείνους που της είπαν να «μιλήσει στον διευθυντή της”, δηλώνοντας: «Απλά δεν λειτουργεί έτσι».

«Εδώ δίνουμε φιλοδώρημα στο σύνολο του λογαριασμού, δεν δίνουμε φιλοδώρημα ανάλογα με το αν δώσετε εσείς φιλοδώρημα ή όχι, οπότε αν ο λογαριασμός σας είναι 200 δολάρια και δεν αφήσετε φιλοδώρημα, τότε ο σερβιτόρος πρέπει τώρα να πληρώσει 20 δολάρια. Καταλαβαίνω, δεν είναι έτσι στη χώρα σας, αλλά εδώ έτσι είναι. Υπάρχουν απλά τόσοι πολλοί άνθρωποι που πρέπει να πληρώσουμε», ανέφερε.

«Λοιπόν, ναι, συνηθίστε το», κατέληξε.

Παρά τις εξηγήσεις της, οι περισσότεροι δεν το δέχτηκαν, με πολλούς να ισχυρίζονται ότι έκανε λάθος που “τα έβαλε με τους Αυστραλούς.”


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ