Ρεκόρ Γκίνες: Παιδί θαύμα έγινε ο νεότερος καλλιτέχνης στον κόσμο πριν κλείσει τα δύο


Ένα αγόρι από την Γκάνα έγινε ο νεότερος καλλιτέχνης στον κόσμο, σύμφωνα με τα Παγκόσμια Ρεκόρ Γκίνες

Ο Ace-Liam Nana Sam Ankrah ήταν 1 έτους και 152 ημερών όταν έλαβε τον τίτλο, είχε αρχίσει να ζωγραφίζει όμως από όταν ήταν μόλις 6 μηνών. Η μητέρα του, Chantelle Kuukua Eghan, η οποία είναι επίσης καλλιτέχνης, χρειαζόταν να διασκεδάσει τον γιο της καθώς εργαζόταν σε ένα έργο που της είχαν αναθέσει να κάνει για το διαγωνισμό καλλιστείων «Miss Universe 2023».

Η ανύπαντρη μητέρα αποφάσισε να δώσει στο μωρό της με έναν καμβά και λίγη μπογιά και εξεπλάγη με αυτό που δημιούργησε με τα χρώματα – και εύστοχα ονόμασε το πρώτο του κομμάτι “The Crawl”. «Ήταν σαφές ότι βρήκε πολλή χαρά σε αυτό», είπε στο Guinness.

Ένιωθε ιδιαίτερα δέος για τους χρωματικούς συνδυασμούς του γιου της. «Του κίνησαν το ενδιαφέρον τα έντονα χρώματα», είπε η Eghan στο BBC. «Ξέρει ήδη ποια χρώματα αλληλοσυμπληρώνονται. «Οι πίνακές του δείχνουν κάποιον που ενδιαφέρεται να ανακαλύψει πράγματα».

Από τότε που έμαθε να περπατάει και να μιλάει, ο Ace-Liam ζητάει τώρα να ζωγραφίσει στο στούντιο του σπιτιού τους και στέκεται ώρες μπροστά στο μίνι καβαλέτο του με τη δική του ποδιά και την παλέτα χρωμάτων του. Συνήθως ζητάει από τη μητέρα του να τον βοηθήσει να ανοίξει ό,τι χρώματα επιλέξει για τη συνεδρία, η οποία μπορεί να διαρκέσει από 5 λεπτά έως αρκετές ημέρες.

«Μόλις τελειώσει, λέει, «Μαμά τελείωσα»», αποκάλυψε η μητέρα του στο Guinness. «Κάθε πίνακας είναι μια έκφραση της περιέργειας και της χαράς του να ανακαλύπτει νέα πράγματα». Ο Ace-Liam έφτιαξε γρήγορα ένα χαρτοφυλάκιο καθώς συνέχισε να δημιουργεί νέες, πολύχρωμες δημιουργίες, αλλά απο κάποιο σημείο και μετά δεν γέμιζαν μόνο το ψυγείο της μαμάς του.

Το έργο του εκτέθηκε στο Μουσείο Επιστήμης και Τεχνολογίας στην πρωτεύουσα της Γκάνας, την Άκρα, από τον περασμένο Δεκέμβριο έως τις αρχές Ιανουαρίου. Εννέα από τα 10 κομμάτια της έκθεσης πωλήθηκαν και η πρώτη κυρία της Γκάνας Rebecca Akufo-Addo, η οποία παρακολούθησε την έκθεση, του ανέθεσε επιπλέον έργα.

Αφού συμμετείχε σε μια επαγγελματική δημόσια έκθεση και πούλησε το έργο του –το μικρό παιδί έχει πουλήσει 15 κομμάτια μέχρι στιγμής– έγινε κατάλληλος για τον τίτλο του νεότερου καλλιτέχνη στον κόσμο, τον οποίο έλαβε επίσημα την περασμένη εβδομάδα. «Όταν άνοιξα το email, απλά ευχαρίστησα τον Θεό», είπε ο Eghan στο BBC.

Ελπίζει ότι αυτή η αναγνώριση θα επιτρέψει στον γιο της να εξασφαλίσει υποτροφίες για να καλλιεργήσει το ταλέντο του, να δώσει ευκαιρίες να πουλήσει την τέχνη του διεθνώς, να δώσει φως στην εκτίμηση της τέχνης και να ενθαρρύνει άλλους να καλλιεργήσουν τα ταλέντα των παιδιών. «Κάθε παιδί είναι μοναδικό και η καλλιέργεια του πάθους του μπορεί να οδηγήσει σε εκπληκτικές ανακαλύψεις και επιτεύγματα», είπε η περήφανη μητέρα στο Guinness.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ