Πριγκίπισσα Βεατρίκη: Ο ανεπίσημος ρόλος της στο Παλάτι – «Αφήνει υπονοούμενα στον βασιλιά»


Η Βεατρίκη έκανε μια σπάνια εμφάνιση σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή.

Πολλά είναι αυτά που λέγονται για το ποιος θα εκπροσωπήσει το βρετανικό στέμμα πέρα από τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Ουίλιαμ και την βασίλισσα, Καμίλα μετά την απουσία της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Καρόλου.

Πιο συγκεκριμένα, δημοσίευμα των Times αναφέρει ότι η πριγκίπισσα Βεατρίκη θα έχει ένα μη επίσημο ρόλο για να στηρίξει τον βασιλιά Κάρολο. Η βασιλική συντάκτρια των Times, Κέιτ Μάνσεϊ σχολιάζει ότι η κόρη του πρίγκιπα Άντριου παρέχει «όλο και πιο σημαντική υποστήριξη» στη βασιλική οικογένεια.

Γράφοντας στους Times, οι οποίοι χαρακτήρισαν τη μεγαλύτερη κόρη του πρίγκιπα Άντριου ως την «απίθανη πρωταγωνίστρια», η Κέιτ Μάνσεϊ δήλωσε ότι η 35χρονη «αναμένεται να υποστηρίζει τον βασιλιά και τα ανώτερα μέλη της οικογένειας πιο συχνά τους επόμενους μήνες». Το δημοσίευμα σημείωσε ότι η πριγκίπισσα Βεατρίκη δεν αναμένεται να αναλάβει επίσημα καθήκοντα ή να λάβει οποιαδήποτε αμοιβή για την υποστήριξη της.

Την περασμένη Πέμπτη, η Βεατρίκη μαζί με την αδελφή της πριγκίπισσα Ευγενία απαθανατίστηκε καθώς διάβαζε στους μαθητές του δημοτικού σχολείου West Thornton στο Croydon στο πλαίσιο της Λέσχης Βιβλίου του Oscar σε συνεργασία με τους εθελοντές ανάγνωσης του Amazon.

Την Τρίτη, παρευρέθηκε σε πάρτι στον κήπο του παλατιού του Μπάκιγχαμ, το οποίο διοργάνωσε ο ξάδελφός της πρίγκιπας Ουίλιαμ. Μαζί με την πριγκίπισσα Βεατρίκη ήταν και η αδελφή της, η ξαδέλφη της Ζάρα Ντίνταλ και ο σύζυγός της, Μάικ Τίνταλ.

Οι Times επικαλούνται μια πηγή του παλατιού που δήλωσε: «Ήταν κυρίως ότι ο πρίγκιπας της Ουαλίας ήθελε να καλέσει τα ξαδέλφια του μαζί του, επειδή ήξερε ότι θα ήταν διασκεδαστικό να δει όλους τους νεαρούς βασιλικούς εκεί».

Επιπλέον η Βεατρίκη δεν αποκλείεται να πραγματοποιήσει ανεπίσημη εμφάνιση στο πλευρό του θείου της και βασιλιά στις βασιλικές υποδρομίες.

Νωρίτερα αυτό το μήνα, η Βεατρίκη έκανε μια σπάνια εμφάνιση σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή. Τότε κάποιοι σχολίασαν ότι ίσως να προσπαθούσε να πιέσει διακριτικά τον βασιλιά Κάρολο για να τις δώσει περισσότερα βασιλικά καθήκοντα.

Η 35χρονη Βεατρίκη εμφανίστηκε στην εκπομπή This Morning του ITV στις 7 Μαΐου για να αποκαλύψει ότι η μητέρα της Σάρα Φέργκιουσον δεν έχει πλέον καρκίνο του δέρματος μετά από την περιπέτεια υγείας της πέρσι.

Ο βιογράφος και βασιλικός σχολιαστής Φιλ Ντάμπιερ δήλωσε τότε στη MailOnline ότι η εμφάνισή της στην κορυφαία πρωινή τηλεοπτική εκπομπή της Βρετανίας δεν είναι τυχαία σε μια εποχή που ο βασιλιάς και η πριγκίπισσα της Ουαλίας δίνουν μάχη με τον καρκίνο.

«Έχω την εντύπωση ότι η Βεατρίκη και η Ευγενία εντείνουν το φιλανθρωπικό τους έργο και αφήνουν διακριτικά υπονοούμενα στον βασιλιά ότι θα ήταν πρόθυμες να αναλάβουν κάποια βασιλικά καθήκοντα αν τους ζητηθεί», είπε ο βιογράφος.

Και πρόσθεσε: «Αν γίνει προσεκτικά και με την έγκριση του Παλατιού, νομίζω ότι θα μπορούσε να κανονιστεί έτσι ώστε [η Βεατρίκη και η Ευγενία] να αναλάβουν κάποιους μη αμφιλεγόμενους ρόλους σε άξιους σκοπούς, όπως νοσοκομεία, σχολεία ή ακόμη και το στρατό».


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ