Χαλκίδα: Αυτά είναι τα πρώτα λόγια της προϊσταμένης όταν συνελήφθη


Νέα στοιχεία και διάλογοι για την δράση των εφοριακών στην Χαλκίδα

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για τη δράση της προϊσταμένης και της 67χρονης εφοριακού που προφυλακίστηκαν για το κύκλωμα των εφοριακών στη Χαλκίδα.

Σύμφωνα με τις Αρχές οι δύο γυναίκες που οδηγήθηκαν στη φυλακή φαίνεται πως είχαν απόλυτη εμπιστοσύνη μεταξύ τους, με την υπάλληλο να συνοδεύει τους επιχειρηματίες στο γραφείο της προϊσταμένης.

Τα πρώτα λόγια της προϊσταμένης όταν συνελήφθη

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ που προβλήθηκε στο βραδινό δελτίο ειδήσεων του Star, μία αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρηση σύλληψης της προϊσταμένης στην εφορία της Χαλκίδας, αποκάλυψε τα πρώτη της λόγια.

Η αστυνομικός που υπηρετεί στο Τμήμα Εσωτερικών Υποθέσεων, και ήταν στην ομάδα που προχώρησε στη σύλληψη της προϊσταμένης το μεσημέρι της περασμένης Τρίτης.

«Κατά την παραμονή της (σ.σ. η προϊσταμένη) στην Υπηρεσία μας και εξεταζόμενη προφορικά μας ανέφερε ότι το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ που πήρε σήμερα από τον επιχειρηματία το οποίο βρέθηκε εντός φακέλου στο γραφείο της ήταν για την ίδια προκειμένου να επισπεύσει τις διαδικασίες που αφορούσαν την επιχείρησή του. Επίσης ανέφερε ότι την προηγούμενη Παρασκευή 17.05.2024 έλαβε ξανά 10.000 ευρώ από τον ίδιο επιχειρηματία και το ποσό το μοιράστηκαν η Β.Ε. (67χρονη εφοριακός) που πήρε 5.000 ευρώ μαζί με τον Μ.Σ. (εφοριακό) που πήρε 3.000 ευρώ και τον Τ.Δ. που πήρε 2.000 ευρώ, χωρίς να λάβει η ίδια κάτι», ανέφερε χαρακτηριστικά η αστυνομικός.

Όπως αποκάλυψε στη συνέχεια η αστυνομικός, η προϊστάμενη ανέφερε στις Αρχές ότι για χρόνια υπάλληλοι λάμβαναν παράνομα χρηματικά ποσά και όταν την προσέγγισαν οι δύο γυναίκες, η 67χρονη και η διεκπεραιώτρια, της είπαν ότι δεν θα μπορούσε να τους πιάσει κανείς.

Αποκαλυπτικοί διάλογοι με επιχειρηματίες

Στο μεταξύ ενδεικτικός είναι ο διάλογος μεταξύ της 67χρονης υπαλλήλου και ενός επιχειρηματία που έγινε στις 7 Μαρτίου.

67χρονη εφοριακός: Ε, δεν ξέρω τι θα κάνεις, δεν ξέρω πού είσαι φεύγεις και έρχεσαι. Εγώ θέλω να σε τελειώσω σήμερα.

Επιχειρηματίας: Καθάρισέ με, σήμερα να τελειώνω και εγώ ρε συ.

67χρονη εφοριακός: Δεν ακούς, δεν ακούς, δεν ακούς. Όχι.

Επιχειρηματίας: Έλα.

67χρονη εφοριακός: Πρέπει να ‘ρθεις εδώ. Πρέπει να ρθεις εδώ. Δεν με ακούς. Με αναγκάζεις και βγαίνω έξω.

Τρεις ώρες αργότερα μία νέα συνομιλία είναι αποκαλυπτική:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ 7.03.2024 ΩΡΑ 14.09

67χρονη εφοριακός: Αύριο το πρωί σε περιμένω. Φέρνεις τα πέντε και τα υπόλοιπα πέντε να δώσουμε στους κυρίους που υπέγραψαν. Εγώ τώρα στα διώχνω.

Επιχειρηματίας: Διώξτα τώρα για να πληρωθώ αύριο να φέρω λεφτά.Είμαι ταπί.

Πλεόν γίνονται «φύλλο και φτερό» όχι μόνο οι δικοί τους λογαριασμοί αλλά και οι λογαριασμοί συγγενικών τους προσώπων για ύποπτες κινήσεις που τηυχόν έγιναν μετά τη σύλληψή τους.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ