«Βράζει» η Ινδία: Στους 50 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος – Μέτρα σε νοσοκομεία, ζωολογικούς κήπους


Μεγάλο μέρος της βόρειας Ινδίας παραμένει κάτω από ένα παρατεταμένο κύμα καύσωνα που έχει διαταράξει την καθημερινότητα

Οι θερμοκρασίες ξεπέρασαν τους 45 βαθμούς Κελσίου σε πολλές πολιτείες της Ινδίας και άγγιξαν τους 48,8 βαθμούς Κελσίου στην πόλη Μπάρμερ της πολιτείας Ρατζαστάν. Το μετεωρολογικό τμήμα της χώρας ανακοίνωσε ότι ο καύσωνας είναι πιθανό να συνεχιστεί μέχρι την Τετάρτη.

Αρκετές περιοχές αντιμετωπίζουν ελλείψεις νερού και ηλεκτρισμού λόγω της αύξησης της κατανάλωσης ενέργειας. Η θερινή ή η περίοδος πριν από τους μουσώνες διαρκεί από τον Μάρτιο έως τον Ιούλιο στην ανατολική Ινδία με τον υδράργυρο να σκαρφαλώνει παραδοσιακά από τους 38 έως τους 45 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, η μέγιστη ζήτηση ισχύος του Δελχί έφτασε τα 8.000 MW, το υψηλότερο στην ιστορία της ινδικής πρωτεύουσας. Το Δελχί βιώνει μια ακραία περίοδο καύσωνα, με τις θερμοκρασίες να κυμαίνονται γύρω στους 45-46 βαθμούς αυτή την εβδομάδα. Οι ειδήμονες λένε ότι ο δείκτης θερμότητας – ή η φαινομενική ή βιωμένη θερμοκρασία – έχει ξεπεράσει τους 50 βαθμούς Κελσίου λόγω των υψηλών επιπέδων υγρασίας.

Τα νοσοκομεία της πόλης έχουν δημιουργήσει ειδικές εγκαταστάσεις για τη θεραπεία ασθενών που έχουν πληγεί από τη ζέστη, οι οποίοι επίσης αυξάνονται. Το Κασμίρ παρουσιάζει θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές καθώς ξεκινά η καλοκαιρινή περίοδος . Το τοπικό μετεωρολογικό τμήμα έχει προβλέψει κυρίως ξηρές και ζεστές καιρικές συνθήκες έως τις 28 Μαΐου στην περιοχή των Ιμαλαΐων.

Στο ζωολογικό κήπο του Δελχί, οι αξιωματούχοι λένε ότι λαμβάνουν πρόσθετα μέτρα για να κρατήσουν τα ζώα δροσερά. Ο Ροχίτ Ναίρ 34 ετών, που εργάζεται στη διαφήμιση στο Δελχί, λέει ότι η ζέστη είναι αφόρητη. «Απλώς νιώθω εξαντλημένος όλη την ημέρα. Το Δελχί βράζει φέτος», λέει.

Ο Ναίρ λέει ότι αποφεύγει να βγαίνει έξω τα απογεύματα, αλλά είναι άβολο ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους. «Είναι αδύνατο να κάθεσαι χωρίς ανοιχτό το κλιματιστικό», λέει.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ