Δένδιας: Σύντομα στη Βουλή τα F-35 και οι φρεγάτες Constellation


Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις αλλά και για τις προκλήσεις της νέας ηγεσίας της Βόρειας Μακεδονίας μίλησε στο «Βήμα της Κυριακής», ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας.

Tο φθινόπωρο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο μετις αλλαγές στη στρατιωτική θητεία, προαναγγέλει ο υπουργός Αμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος επίσης λέει ότι η επιστολή Letter of Acceptance (LoA) για τα F-35 θα έρθει σύντομα προς έγκριση στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, όπως και για τη συμμετοχή της Ελλάδας στη σχεδίαση και ναυπήγηση των φρεγατών Constellation. «Είναι κομβικήςσημασίας προγράμματα, όχι μόνο για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων, αλλά και για τις δυνατότητες των Ναυπηγείων μας. Η προμήθεια επιπλέ ον μαχητικών αεροσκαφών Rafale μπορεί να πραγματοποιηθεί εφό σον υπάρξει δημοσιονομικός χώρος», τόνισε.

Ο υπουργός Άμυνας τονίζει ακόμα ότι το Ελληνικό Κέντρο Αμυντικής Καινοτομίας συνιστά «μεγάλη τομή και ” game changer» γιατις Ενοπλες Δυνάμεις γιατί, όπως επισημαίνει, όσο η Τουρκία επιμένει στην «αναθεωρητική λογική, οφείλουμε να είμαστεπροετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα».

Παράλληλα, έστειλε μήνυμα στα Σκόπια. «Οι καλές σχέσεις με την Ελλάδα είναι συνθήκη ύπαρξης για το κρατίδιο της Βόρειας Μακεδονίας. Όσο νωρίτερα το αντιληφθεί η νέα της ηγεσία τόσο το καλύτερο», ανέφερε χαρακτηριστικά.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ