Πάρνηθα: Νέες φωτογραφίες ντοκουμέντο από την επίθεση αγνώστων σε εθελοντές


«Με αυτή την απαράδεκτη αφορμή ας βρούμε τους συγκεκριμένους ενόχους και ας προστατεύσουμε τα βουνά μας και εκείνους που τα αγαπούν», είναι το μήνυμα των εθελοντών που δέχθηκαν επίθεση στην Πάρνηθα 

Το πόσο σοβαρά είναι τα τραύματα σε έναν από τους εθελοντές που έπεσαν θύματα της άγριας επίθεσης νεαρών στην Πάρνηθα που βρέθηκαν εκεί μόνο και μόνο για να μαζέψουν σκουπίδια δείχνει η νέα φωτογραφία ντοκουμέντο που ανέβασε στο Instagram ο αρχηγός της αποστολής.

«Με αυτή την απαράδεκτη αφορμή ας βρούμε τους συγκεκριμένους ενόχους και ας προστατεύσουμε τα βουνά μας και εκείνους που τα αγαπούν, όπως ο Γιώργος και ο Μιχάλης», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο αρχηγός της εθελοντικής αποστολής στην Πάρνηθα που λίγο έλειψε να μετατραπεί σε τραγωδία.

Όπως αποκάλυψε, η δράση της οργάνωσης VA Saving his Hood ξεκίνησε την Παρασκευή και σκοπό είχε να μαζέψει πολλά σκουπίδια από διάφορα σημεία της περιοχής. Τα τέσσερα άτομα που αποφάσισαν να υλοποιήσουν την ιδέα διανυκτέρευσαν σε ένα εγκαταλελειμμένο κτήριο απέναντι από το σημείο Κρύα Πηγή Φυλής και κοντά στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής.

Ο Βασίλης Σφακιανόπουλος, που ήταν αυτόπτης μάρτυρας, περιγράφει στο Newsbomb.gr λεπτό προς λεπτό όλα όσα διαδραματίστηκαν στη Δυτική Πάρνηθα.

«Την Παρασκευή ξεκίνησα ένα εγχείρημα από Δερβενοχώρια με σκοπό να φτάσω στην Ανάβυσσο περπατώντας και μαζεύοντας σκουπίδια. Αυτή η κίνηση υποστηρίχθηκε από διάφορους φίλους και εθελοντές που ήρθαν να βοηθήσουν χθες, Σάββατο 25 Μαΐου», ανέφερε στο Newsbomb.gr o Βασίλης Σφακιανόπουλος.

«Χθες το βράδυ επειδή είχε περάσει η ώρα αποφασίσαμε να διανυκτερεύσουμε στην Κρύα Πηγή της Πάρνηθας. Εγώ και μία άλλη κοπέλα αποφασίσαμε να διανυκτερεύσουμε στο εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής που ήταν πάνω από την Κρύα Πηγή γιατί υπήρχαν κάποια περίεργα άτομα, τα οποία έκαναν φασαρία», πρόσθεσε.

«Τα άλλα δύο παιδιά ο Μιχάλης και ο Γιώργος αποφάσισαν να διανυκτερεύσουν σε μία εγκαταλελειμμένη ταβέρνα που ήταν σε εμφανές σημείο. Περίπου στη 01:00 με ξύπνησαν φωνές από αγνώστους που τραμπούκιζαν τον Μιχάλη και τον Γιώργο. Τους φώναζαν “Τι κάνετε εδώ; Ξυπνήστε, Τι είστε εσείς;”. Ήταν μεθυσμένοι, πήγαν στο αυτοκίνητο των παιδιών με σκοπό να κάνουν ζημιά, ο Μιχάλης τους είπε ότι είμαστε εθελοντές, το δέχτηκαν και αποχώρησαν με μεγάλη ταχύτητα», περιέγραψε.

Μαχαίρωσαν έναν από τους εθελοντές τρεις φορές στην πλάτη και μια ακόμα στον ώμο, ενώ από τα χτυπήματα του έσπασαν και τη μύτη. Όπως λένε επίσης, πέρασαν τη μισή νύχτα με αγωνία για την τύχη του εθελοντή. Ευτυχώς, εκείνος διέφυγε τον κίνδυνο.

«Έπειτα από 5 λεπτά επέστρεψαν και ξεκίνησαν να χτυπούν τα παιδιά και να μαχαιρώνουν το ένα παλικάρι. Προσπάθησα να κατέβω, είδα τον Μιχάλη που ήταν χτυπημένος, ο Γιώργος ήταν μέσα σε ένα “ποτάμι” αίματος, από το δεξί του χέρι έτρεγε αίμα, οι εγκληματίες έφυγαν. Δώσαμε τις πρώτες βοήθειες ενώ η κοπέλα που ήταν μαζί επικοινώνησε με το 112. Ήταν σε πολύ άσχημη κατάσταση, δεν θα τα κατάφερνε ο Γιώργος, για να προλάβουμε τον βάλαμε μέσα στο αμάξι και τον πήγαμε στο Αττικό Νοσοκομείο», περιγράφει και προσθέτει: «Στην πορεία συναντήσαμε ένα περιπολικό, το οποίο μας βοήθησε αφού μας άνοιξε το δρόμο. Όταν ο Γιώργος έφτασε στο νοσοκομείο ήταν σε σχετικά καλή κατάσταση», συμπλήρωσε.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ