Ευρωεκλογές: Νέες περιοδείες Μητσοτάκη με φόντο την μάχη της φέτας, του ελαιολάδου και του tik tok


Καθώς πλησιάζουν οι ευρωεκλογές η πολιτική αντιπαράθεση κορυφώνεται, με την οικονομική κατάσταση των πολιτών να βρίσκεται στο επίκεντρο. Η Κυβέρνηση προσπαθεί να «απομακρύνει» τους πολίτες από την υποστήριξη του Στέφανου Κασσελάκη και του κόμματός του, υποστηρίζοντας ότι οι προτάσεις του θα έχουν αρνητικές συνέπειες για την οικονομία της χώρας.

Η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί ως όπλο την αποδόμηση των θέσεων του Κασσελάκη σχετικά με τη φέτα, το ελαιόλαδο και τη μείωση του ΦΠΑ. Ισχυρίζεται ότι η εφαρμογή αυτών των προτάσεων θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία. Παράλληλα, γίνεται αναφορά στη σύνδεση του ΣΥΡΙΖΑ με το κόμμα του Κυριάκου Βελόπουλου, θυμίζοντας την περίοδο της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα και του Πάνου Καμμένου.

Σε μια προσπάθεια να πλήξει την αξιοπιστία του Κασσελάκη, η Κυβέρνηση χρησιμοποιεί βαρύς χαρακτηρισμούς, ενώ επικρίνει τις αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Ο Κασσελάκης σε βίντεο στο TikTok επισκέπτεται σούπερ μάρκετ αναζητώντας φθηνή φέτα και συγκρίνει τις τιμές του ελαιόλαδου μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Οι επικρίσεις επικεντρώνονται στις προτάσεις του για την οικονομία και στην αποτελεσματικότητα των λύσεων που προτείνει για την καθημερινή ζωή των πολιτών.

Πολιτικές Αντιπαραθέσεις: Κυβέρνηση vs. ΣΥΡΙΖΑ

Οι πολιτικές αντιπαραθέσεις μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενταθεί τις τελευταίες ημέρες, με αλληλοκατηγορίες και έντονη ρητορική από αμφότερες τις πλευρές.

Κατηγορίες κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος χαρακτήρισε τους πολιτικούς του ΣΥΡΙΖΑ ως «φιδέμπορες», κατηγορώντας τον κ. Κασσελάκη για παραπλανητικές συγκρίσεις τιμών ελαιολάδου μεταξύ Ελλάδας και Βελγίου. Ο κ. Κασσελάκης συνέκρινε την τιμή μη βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 500ml στο Βέλγιο με την τιμή βιολογικού έξτρα παρθένου ελαιολάδου 750ml στην Ελλάδα, κάτι που η κυβέρνηση θεωρεί ανόμοια σύγκριση.

Ο Υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος, ανέβασε τους τόνους, χαρακτηρίζοντας τον κ. Κασσελάκη ως «επικίνδυνο και θρασύ λαοπλάνο» που καταφεύγει σε τακτικές παραπληροφόρησης. Ο κ. Σκέρτσος υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να δείξει στους πολίτες ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε ιδεολογικό αδιέξοδο και καταφεύγει σε συνεργασίες με την Ελληνική Λύση για την προώθηση fake news.

Μειώσεις ΦΠΑ και Κοστολογήσεις

Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για μείωση του ΦΠΑ σε βασικά αγαθά, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, είναι μη κοστολογημένες και δεν θα ωφελήσουν τους πολίτες. Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι προτάσεις για μείωση του ΦΠΑ θα κοστίσουν 2,2 δισ. ευρώ ετησίως, με επιπλέον 2 δισ. από τον μηδενισμό του ΦΠΑ στα βασικά είδη.

Δράση κατά των Αθέμιτων Πρακτικών των Πολυεθνικών

Η πρόταση της Ελλάδας και άλλων επτά ευρωπαϊκών κρατών για κοινή δράση απέναντι στις αθέμιτες πρακτικές των πολυεθνικών εταιρειών φαίνεται να κερδίζει έδαφος. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου Συμβουλίου Ανταγωνιστικότητας της Ε.Ε., αρκετοί υπουργοί εξέφρασαν θετικές απόψεις για την πρόταση αυτή. Οι συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα ληφθούν μετά τις ευρωεκλογές.

Προεκλογικές Περιοδείες του Πρωθυπουργού

Ο Πρωθυπουργός συνεχίζει την προεκλογική του εκστρατεία με επισκέψεις σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Σήμερα, αναχωρεί για την Κέρκυρα, όπου θα μιλήσει σε κεντρικό σημείο και θα συναντηθεί με τοπικούς φορείς. Την Πέμπτη, θα περιοδεύσει στην Πάτρα και στο Αίγιο, πριν αναχωρήσει για την Κρήτη. Στην Κρήτη, το Σάββατο 1 Ιουνίου, θα μιλήσει στο εκλογικό κέντρο της ΝΔ στο Ηράκλειο, ενώ την Κυριακή θα πραγματοποιήσει πολιτική ομιλία στα Χανιά.

Η πολιτική σκηνή της Ελλάδας βρίσκεται σε ένταση, με τις προεκλογικές εκστρατείες να παίρνουν φωτιά και τις μάχες για την τιμή της φέτας και του ελαιολάδου να συνεχίζονται.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ