Παγκόσμιος συναγερμός για νέο ιό τύπου Έμπολα: «Μπορεί να σε σκοτώσει σε τρία 24ωρα»


Ένας νέος θανατηφόρος ιός που θυμίζει τον Έμπόλα και κατασκευάστηκε σε κινεζικό εργαστήριο μπορεί να «σε σκοτώσει σε μόλις τρεις ημέρες» προειδοποιούν οι ειδικοί

Kινέζοι επιστήμονες δημιούργησαν έναν νέο ιό, που μοιάζει με τον Έμπολα και μπορεί να σκοτώσει έναν άνθρωπο σε μόλις τρεις ημέρες. Ερευνητές στο Ιατρικό Πανεπιστήμιο του Hebei μιμήθηκαν συστατικά του θανατηφόρου ιού που προκάλεσε όλεθρο στη Δυτική Αφρική μεταξύ 2014 και 2016, σε μια προσπάθεια να μελετήσουν τις επιπτώσεις του.

Η ομάδα χρησιμοποίησε έναν ιό γνωστό ως αφθώδη στοματίτιδα και τον τροποποίησε για να μεταφέρει τη γλυκοπρωτεΐνη (GP) από τον ιό Έμπολα. Δημοσίευσαν τα ευρήματά τους στο Science Direct και έκαναν δοκιμές σε μια ομάδα χάμστερ. Τους έκαναν ένεση με τον κατασκευασμένο ιό και σύντομα ανέπτυξαν σοβαρά συμπτώματα παρόμοια με εκείνα των ασθενών που έχουν πληγεί από Έμπολα, συμπεριλαμβανομένης της ανεπάρκειας οργάνων

Μετά την ένεση, μερικά χάμστερ ανέπτυξαν ακόμη και ψώρα στην επιφάνεια των βολβών των ματιών τους που επηρέασε την όρασή τους. «Είναι ένα σημάδι ότι τα συριακά χάμστερ ηλικίας 3 εβδομάδων που έχουν μολυνθεί από τον ιό έχουν τη δυνατότητα να παίξουν ρόλο στη μελέτη διαταραχών του οπτικού νεύρου που προκαλούνται από έμπολα», ανέφεραν ερευνητές το Science Direct.

Οι ερευνητές πρόσθεσαν ότι όταν μάζεψαν τα όργανα των νεκρών χάμστερ, παρατήρησαν ότι ο θανατηφόρος ιός είχε εξαπλωθεί σε όλο τους το σώμα. Ίχνη βρέθηκαν στην καρδιά, τον σπλήνα, τους πνεύμονες, τα νεφρά, το στομάχι, τα έντερα και τους εγκεφαλικούς ιστούς, με τα υψηλότερα επίπεδα να συγκεντρώνονται στο ήπαρ. Είπαν ότι η μελέτη τους παρείχε «ιατρικά αντίμετρα κατά του Έμπολα».

«Συνολικά, αυτό το υποκατάστατο μοντέλο αντιπροσωπεύει ένα ασφαλές, αποτελεσματικό και οικονομικό εργαλείο για την ταχεία προκλινική αξιολόγηση των ιατρικών αντίμετρων κατά του EBOV (ιός Έμπολα) υπό συνθήκες BSL-2, που θα επιτάχυνε τις τεχνολογικές προόδους και τις καινοτομίες στην αντιμετώπιση της νόσου του ιού Έμπολα» ανέφεραν οι ερευνητές στο Science Direct.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ