Τι σημαίνει η λέξη «συβαριτισμός»


Σε ποιες περιπτώσεις χρησιμοποιείται

Εκατοντάδες είναι οι λέξεις της ελληνικής γλώσσας που χρησιμοποιούνται πολύ σπάνια, κυρίως διότι πλήθος κόσμου δεν γνωρίζει τη σημασία τους ή πώς να τις εντάξει σε προφορικό ή γραπτό λόγο. Μία απ’ αυτές τις λέξεις είναι το συβαριτισμός.

Τι σημαίνει η λέξη συβαριτισμός

Η λέξη «συβαριτισμός» χρησιμοποιήθηκε κατά βάση στην αρχαιότητα, ενώ σήμερα η χρήση της δεν είναι και τόσο συχνή.

Οι αχαλίνωτες σπατάλες, η υπερβολική πολυτέλεια και η μαλθακότητα εξ’ αιτίας της καλοπέρασης έμειναν στην ιστορία με τον όρο Συβαριτισμός.

Η Σύβαρις υπήρξε πόλη μείζονος σημασίας. Ιδρύθηκε το 720π.Χ. από Αχαιούς και Ίωνεςστον κόλπο του Τάραντα της Νοτίου Ιταλίας και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή της Καλαβρίας. Οι ιδρυτές της, εργάσθηκαν σκληρά και έξυπνα.

Καλλιέργησαν την εύφορη γη και ανέπτυξαν εμπορικές σχέσεις με παράκτιες πόλεις της Μικράς Ασίας.Η εύφορη γη της,η γειτνίασή της με τη θάλασσα και η μεγάλη εμπορική κίνηση του λιμανιού της οδήγησαν στον γρήγορο πλουτισμό των κάτοικων της,των οποίων ο τρόπος ζωής κατέστη παροιμιώδης. Η ευμάρειά της αποτέλεσε κίνητρο για πολλούς να ζήσουν εκεί, με αποτέλεσμα να αυξηθεί ο πληθυσμός της και να φτάσει μέχρι και τον αριθμό των 300 χιλιάδων κατοίκων.

Έθεσαν ως μοναδικούς στόχους της ζωής τους τη φιληδονία, την ευζωία και το να αρέσκονται σε υλικές απολαύσεις. Ασχολούνταν με συμπόσια, γλέντια, θεάματα και απολαύσεις.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ