Η Χεζμπολάχ είναι έτοιμη να χρησιμοποιήσει πύραυλο ικανό να καταρρίψει ισραηλινά μαχητικά


Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ έκανε λόγο για εκπλήξεις κατά των Ισραηλινών 

Έτοιμη να συνεχίσει να πολεμά ανεξάρτητα από το πόσο καιρό θα διαρκέσει ο πόλεμος στη Λωρίδα της Γάζας δηλώνει η Χεζμπολάχ, η οποία εξακολουθεί να δίνει προτεραιότητα στο πεδίο, καθώς δεν έχει άλλη επιλογή από το να συνεχίσει τη στρατιωτική αντιπαράθεση για την υποστήριξη της Παλαιστίνης, σύμφωνα με την εφημερίδα Al-Jarida του Κουβέιτ.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ, Sayyed Hassan Nasrallah, μίλησε για εκπλήξεις οι οποίες προετοιμάζονται κατά των Ισραηλινών.

Όπως εξήγησε, αυτές θα έρθουν σε δύο επίπεδα:

Το πρώτο επίπεδο αφορά στους τύπους όπλων που θα χρησιμοποιηθούν αργότερα, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς με χτυπήματα ακριβείας, εκτός από τη χρήση πυραύλων εδάφους-αέρος ικανών να προκαλέσουν απώλειες και αντιμετώπιση ισραηλινών πολεμικών αεροσκαφών.

Μάλιστα σημείωσε ότι τα δεδομένα υποδεικνύουν πως η Χεζμπολάχ θα δοκιμάσει τον συγκεκριμένο τύπο πυραύλου, που είναι ρωσικής κατασκευής, στον οποίο έχουν γίνει ιρανικές τροποποιήσεις. Μία πιθανή χρήση στην κατάρριψη αεροσκάφους θα αποτελέσει έκπληξη για τους Ισραηλινούς και τις χώρες του κόσμου που σόκαρε η ικανότητα της Χεζμπολάχ να καταρρίψει ένα ισραηλινό μαχητικό αεροσκάφος.

Το δεύτερο επίπεδο σχετίζεται με το είδος των επιχειρήσεων που θα μπορούσαν να είναι με τη μορφή ενέδρας σε ισραηλινές περιπολίες και περικύκλωσής τους με πυρά, ή αν χρειαστεί ακόμα και διεξαγωγή επιχειρήσεων διείσδυσης σε ισραηλινές τοποθεσίες ή διεξαγωγή επιχειρήσεων σύλληψης στρατιωτών.

Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ επεσήμανε ότι η οργάνωση έχει αναπτύξει πρόγραμμα με το οποίο θα λειτουργήσει όποτε χρειαστεί, ωστόσο δεν θα βιαστεί να το εφαρμόσει.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ